Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία αναζητά όμως κατεύθυνση μετά τα νέα στοιχεία που της έδωσαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, αλλά και την απροσδόκητη πτώση των αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,19% στις 33.916 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,09% στις 4.270 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,14% στις 12.920 μονάδες.

Τα πρακτικά της Fed

O Dow Jones έσπασε το ανοδικό του σερί στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν και δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα παραμείνει πιστή στην επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της, ώστε να ελέγξει τον πληθωρισμό. Σήμερα όμως αναζητά την κατεύθυνση εκείνη που θα της επιτρέψει να κρατήσει πιο αμυντική στάση ενόψει της προοπτικής αυτής, αλλά και να μην ανακόψει την μεγάλη ανάκαμψη από τα χαμηλά του Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα κέρδη του κλάδου λιανικής, προκειμένου να αξιολογήσουν τις αντοχές της κατανάλωσης στις αυξημένες τιμές, δεδομένου του ότι ο πληθωρισμός παραμένει κοντά στα υψηλά 40 ετών.

«Είμαστε στη φάση που η Fed δεν πρόκειται να αλλάξει ρυθμό πολιτικής», δήλωσε ο Scott Wren, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς για το Wells Fargo Investment Institute. «Τα πρακτικά δεν μας έκαναν να αλλάξουμε γνώμη καθόλου. Πιστεύουμε ότι μια αύξηση 75 μονάδων βάσης είναι πιθανή τον Σεπτέμβριο και θα δούμε περισσότερες αυξήσεις στο τέλος του έτους… πιστεύουμε ότι η αγορά είναι λίγο υψηλή εδώ», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες ανόδου, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για εργατικό δυναμικό παραμένει υγιής. Οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 2.000 σε 250.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street