Αισιόδοξες οι ειδήσεις από το μέτωπο: ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε περιοχή του Χαρκόβου μεγάλη σαν τον νομό Λαρίσης, ο ρωσικός υποχώρησε ατάκτως, σχηματίστηκαν ουρές οχημάτων στα σύνορα με τη Ρωσία από Ουκρανούς που συνεργάστηκαν με τους Ρώσους οι οποίοι «πακετάρουν τα λάφυρά τους, μαζεύουν τις οικογένειές τους και φεύγουν», η αστυνομία «συλλαμβάνει πολίτες που κατηγορούνται για συνεργασία με τον εχθρό».

Πρόκειται για «μέτρα σταθεροποίησης», διευκρίνισε ο κ. Zelensky· στα απελευθερωμένα εδάφη συλλαμβάνονται όχι μόνο Ρώσοι στρατιώτες αλλά επίσης «σαμποτέρ» και «συνεργάτες» του εχθρού – ας ελπίσουμε ότι μετά την «Πηγάδα της Μπούτσα» δεν θα υπάρξει και «Πηγάδα του Μελιγαλάνσκι».

Πριν έξι μήνες, ουρές αυτοκινήτων είχαν σχηματιστεί στα γεφύρια του Δνείπερου ανθρώπων που έφευγαν προς τα δυτικά και οι Ρώσοι συνελάμβαναν ένοχους εγκλημάτων κατά των ρωσόφιλων. Αν, παρ’ ελπίδα, επιστρέψουν στο Χάρκοβο δεν θα βρουν «σαμποτέρ» ή «συνεργάτες των ναζί του Κιέβου» να συλλάβουν, να βασανίσουν, να δολοφονήσουν: στα χωριά έχουν μείνει μόνο γέροντες. Θα επιδείξουν όμως σπίτια που κάηκαν ή λεηλατήθηκαν και αθώους που σφαγιάστηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα που υποχρεώθηκαν να ξαναφύγουν.

Το πηγαινέλα των στρατών θα συνεχίζεται: κάθε τι ζωντανό θα εξαφανιστεί, κάθε κτίριο θα ισοπεδωθεί, κάθε χωράφι θα καλυφθεί από χριστιανικούς σταυρούς νεκρών αγνώστου εθνικότητας, από θραύσματα πυραύλων που εν αφθονία διαθέτουν οι δύο αντίπαλοι. Εκατομμύρια Ουκρανοί θα είναι πρόσφυγες στην ίδια τη χώρα τους και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκατοντάδες χιλιάδες στη Ρωσία.

Με στόχους, να ηττηθεί η Ρωσία, να ταπεινωθεί ο τσάρος Βλαδίμηρος;

Τα εννέα κράτη που έχουν ως τώρα πυρηνικά, τα απέκτησαν ακριβώς για να μην ηττηθούν ποτέ. Οι ισοπεδωμένες ευρωπαϊκές πόλεις, τα χιλιάδες χωριά που κάηκαν, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – και εν τέλει η Χιροσίμα, μας θυμίζουν ότι τα κράτη είναι ανελέητα όταν θέλουν να κερδίσουν πολέμους.

Να ταπεινωθεί ο τσάρος και να ανατραπεί; Θα συνεχίσει τον πόλεμο αυτός που θα τον ανατρέψει, για τούτο θα τον έχει ανατρέψει. Η ανατροπή θα φέρει τη δημοκρατία; Όσο την έφερε στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, …. Μόνο ένα κράτος, η Γερμανία, έχει εκδημοκρατιστεί δια της βίας -τα στρατεύματα των νικητών στάθμευαν μισό αιώνα εκεί.

Θα κάνουμε σήμερα στην Ευρώπη τον πόλεμο με τη Ρωσία που δεν έγινε και παρέμεινε «ψυχρός» επί 50 χρόνια; Τον πόλεμο που δεν έγινε το 1968 όταν η ΕΣΣΔ (με πρόεδρο τον Ουκρανό Νικολάι Ποντγκόρνυ) εισέβαλε στην Τσεχοσλοβακία; Περιμένοντας να ανθίσουν «Πηγάδες» δίπλα στα συντρίμμια, ώσπου να εξαφανίσουν τα πάντα τα πυρηνικά;

Εντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion