«Προσπαθούμε να μετασχηματίσουμε την προσδοκία και ελπίδα που έχει διαμορφωθεί. Αρκεί να ξεφύγουμε όλοι από τον παλιό μας εαυτό και να σκεφτούμε έξω από το κουτί». Αυτό είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης, μιλώντας στο OT Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Σε ό, τι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της εκτίναξης των τιμών των καυσίμων, ο κ. Αρβανιτίδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι τρία χρόνια ακολούθησε λάθος στρατηγική αντιμετώπισης ή σχεδιασμού της ενεργειακής της πολιτικής. Είπε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε «βίαιη απολιγνιτοποίηση και όχι απανθρακοποίηση, που ήταν το ζητούμενο για την πράσινη μετάβαση, και επέλεξε, επειδή τότε οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν χαμηλές να κάνει το “χειρουργείο” της ΔΕΗ με το lobby του φυσικού αερίου». Ωστόσο, πρόσθεσε, «από το 2014 είχαν αρχίσει να μειώνονται οι νέες γεωτρήσεις, άρα θα μειωνόταν κάποια στιγμή το προσφερόμενο απόθεμα και θα αυξάνονταν οι τιμές και είναι λάθος να λέμε ότι αιφνιδιαστήκαμε από τις τιμές».

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Σπυράκη: Πώς θα μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στις ώρες αιχμής

Θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πραγματική εξοικονόμηση νωρίτερα, και να είχαμε ρίξει στο δίκτυο τις ΑΠΕ που έπρεπε, είπε μεταξύ των προτάσεων που ανέλυσε.

Σε ό, τι αφορά τα πολιτικά πράγματα, ο βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «τα κόμματα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες πρέπει να θέσουν ενώπιον των πολιτών τις προτάσεις τους για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα και η χώρα χρειάζεται υπερβολικές τομές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News