Στο ΟΤ FORUM, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, μίλησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος έφερνε συχνά την συζήτηση στην υπόθεση των υποκλοπών, κλήθηκε αρχικά να περιγράψει τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου που θα ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαίωση του ΟΤ: Deal ΔΕΗ-ΔΕΠΑ με ιδιώτη για νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο

Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το θέμα δεν είναι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως είπε, «έχει φέρει την κοινωνία, τη χώρα και τη δημοκρατία σε αδιέξοδο».

«Το δικό μας καθήκον», ανέφερε για το πρόγραμμα του κόμματός του, «είναι η πρότασή μας να εξηγεί πως θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο, να καταθέσουμε την πολιτική μας για την οικονομία, την ανάπτυξη και την ενεργειακή κρίση, για το πώς θα ξαναχτίσουμε το κράτος δικαίου, που έχει ξηλώσει το καθεστώς Μητσοτάκη, και πώς θα αποκαταστήσουμε τη φήμη της χώρας μας».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «η χώρα δεν έχει απλά δυσφημιστεί, έχει διασυρθεί».

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραδεχτεί τα λάθη του

«Υλοποιήσαμε την συντριπτική πλειοψηφία του προγράμματός μας μέχρι το 2019»

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της κυβερνητικής τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, «η πλειοψηφία όσων είχαμε υποσχεθεί, είχαν γίνει».

Δεχόμενος ερωτήσεις για συγκεκριμένες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υλοποιήθηκαν, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απάντησε πως «έχουμε κάνει αυτοκριτική για όσα δεν κάναμε», σημειώνοντας πως «η χώρα ήταν ήδη πτωχευμένη από τη ΝΔ των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά», ενώ τόνισε πως εάν είχαν γίνει αυτά που είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς με τους θεσμούς (σ.σ. Τρόικα) «θα είχαμε πλήρη διάλυση της χώρας και της οικονομίας, που δεν θα επανερχόταν μετά».

Και προσέθεσε: «Επέλεξε ο κ. Σαμαράς να πάει σε εκλογές, επειδή γνώριζε ότι δεν μπορούσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του».

«Τέρμα η προπαγάνδα Μητσοτάκη, δεν θα περάσει»

«Ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη να δώσει υπερκέρδη σε κάποιες εταιρείες, ενώ τώρα που τελειώνει η θητεία του, εξαγγέλει έργα δρομολογημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης.

Και έφερε ως παράδειγμα την σήμανση και τον τηλεχειρισμό της σιδηροδρομμικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ χαρακτήρισε ως «ντροπή για τη ΝΔ» το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως όταν οι δημοσιογράφοι του Οικονομικού Ταχυδρόμου, υπέβαλαν συγκεκριμένες ερωτήσεις για τα σιδηροδρομικά έργα και τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης απάντησε χαρακτηριστικά:

«Τέρμα η προπαγάνδα Μητσοτάκη, δεν θα περάσει!».

Αναφέρθηκε σε σήραγγες που είχαν μετατραπεί σε «στάνες για πρόβατα» και υπενθύμισε ότι σήμερα η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα για το έργο της ολοκλήρωσης της σήμανσης σε δημοσιονομική διόρθωση, σε απολογία», όπως είπε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «άλλαξε την σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εξυπηρετήσει συμφέροντα».

«Είμαι υπερήφανος για τα δημόσια έργα επί ΣΥΡΙΖΑ»

Σε μία σειρά ερωτήσεων που δέχθηκε ο κ. Σπίρτζης για τα δημόσια έργα που δεν ολοκλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πύργου – Πατρών, δήλωσε «υπερήφανος» για όσα έγιναν επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Τόνισε, μάλιστα, πως «τελειώσαμε το κομμάτι Κορίνθου – Πατρών, ξεκινήσαμε διαγωνισμούς για το τμήμα Πατρών – Πύργου και οι κ.κ. Καραμανλής (σ.σ. υπουργός Υποδομών) και Μητσοτάκης έκαναν απευθείας ανάθεση με 75 εκατ. κατασκευαστικό κόστος και έδωσαν πάνω από μισό δισ. αντάλλαγμα στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού», λέγοντας πως πρόκειται για ένα «μεγάλο διαχειριστικά σκάνδαλο».

Επέμεινε, επίσης, ότι τους αυτοκινητοδρόμους «που δεν είχε κάνει από το 2006 ο δικομματισμός, εμείς τους ολοκληρώσαμε σε 2,5 χρόνια».

Σε μία αποστροφή του λόγου του, μάλιστα, μιλώντας για τεχνολογία, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υψηλής τεχνολογίας συστήματα χρησιμοποιεί και ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις».

«Ακροδεξιό παρακράτος για δεκαετίες στην Θεσσαλονίκη»

Δεδομένου ότι ο κ. Σπίρτζης είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε για το αν μπορεί να υπάρξει σε αυτά τα θέματα συναίνεση με την κυβέρνηση, με τον ίδιο να αναφέρεται στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως «αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα την καταργήσει αμέσως».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά:

«Η Θεσσαλονίκη έχει βαριά πολιτική ιστορία, που έχει σημαδέψει τις πιο μελανές σελίδες της χώρας, με δολοφονίες, όχι μόνο του Λαμπράκη, με παρακράτος, ακόμη και με το σκάνδαλο του ΟΑΣΘ σήμερα, με κυβέρνηση Μητσοτάκη», όπως είπε, σημειώνοντας πως υπάρχει ένα «ακροδεξιό παρακράτος για δεκαετίες στην Θεσσαλονίκη».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σκάνδαλο του ΟΑΣΘ, λέγοντας πως «πλήρωναν μέσω ΟΑΣΘ, για να μοιράζουν λεφτά σε εταιρείες, να παίρνουν δουλειές ημέρεροι και να γίνεται ανανέωση συμβάσεων παράνομα».

«Δεν υπάρχει σύγκληση με μία αντίληψη που επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου στους πολίτες και πάταξης, που επιδιώκει μόνο με τον κρατικό τσαμπουκά και την καταστολή να σταματήσει φαινόμενα βίας», υπογράμμισε ο Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

Και τόνισε πως αντί η Αστυνομία να ασχολείται με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, ασχολείται με την καταστολή.

Όσο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ξαναμίλησε για «προπαγάνδα της ΝΔ», που είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «με τη βαριοπούλα» και όχι με το πανεπιστήμιο, σημειώνοντας πως είναι δουλειά της αστυνομίας – όχι της πανεπιστημιακής – να εξασφαλίσει την ασφάλεια των ιδρυμάτων, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών» και πως κανείς δεν φοβάται στα πανεπιστήμια.

«Ο μόνος που φοβάται είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αντιδράσεις της νεολαίας», ανέφερε.

«Με παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης»

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα ποιος και γιατί τον παρακολουθούσε, ο Χρήστος Σπίρτζης υπήρξε κατηγορηματικός:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παρακολουθούσε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το κακόβουλο λογισμικό Predator, αλλά και την ΕΥΠ, ο κ. Σπίρτζης, αφού περιέγραψε πώς του εστάλη μήνυμα με ψεύτικο link στο κινητό του, τόνισε πως «ούτε η χούντα δεν έστελνε μηνύματα για το ιδεολογικό υπόβαθρο κάποιου», ενώ αποκάλυψε πως «διέρευσαν σήματα της ΕΥΠ», σημειώνοντας «σκεφτείτε πόσο απαξιωμένη είναι η ΕΥΠ όταν διαρρέουν σήματα».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως έλαβε και δεύτερο μήνυμα, 4 μέρες μετά το πρώτο, «ίδιο με αυτό που πήγε στον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη», όπως είπε, για να καταλήξει χαρακτηριστικά:

«Το κέντρο που ήθελε να παγιδεύσει και τους τρεις μας είναι ενιαίο και λέγεται Μέγαρο Μαξίμου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News