To όνομά του στον κατάλογο καταζητούμενων της Ιντερπόλ και ο συναγερμός της αστυνομίας της Νότιας Κορέας για τον εντοπισμό του συνιδρυτή της Terra, Do Kwon, είναι απίθανο να προκαλέσουν χάος στις ευρύτερες αγορές κρυπτογράφησης, σύμφωνα με αναλυτές.

Το ένταλμα σύλληψης του Kwon ασκεί πίεση σε μια ήδη εντατική ρυθμιστική συζήτηση σχετικά με τη συμπεριφορά της αγοράς, την προστασία των καταναλωτών και τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που συνδέονται με τις αγορές κρυπτογράφησης. Η τρέχουσα τοποθεσία του Kwon είναι άγνωστη και η αστυνομία της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι ο Kwon δεν βρίσκεται πλέον στην πόλη-κράτος όπου διέμενε τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν την κατάρρευση της Terra τον Μάιο, οι τιμές των token LUNA και UST έπεσαν πάνω από 99,7%. Ταυτόχρονα, οι αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές εφαρμογές που βασίστηκαν στο δίκτυο έχασαν περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία – καθιστώντας την όλη δοκιμασία ένα από τα μεγαλύτερα μεμονωμένα γεγονότα καταστροφής κεφαλαίου στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βλέπουν όλο και περισσότερο την κλίμακα των απωλειών στον κλάδο ως «σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι» για πιθανά χειρότερα μελλοντικά σενάρια.

Επιπλέον, ο γρήγορος σχηματισμός της Terra 2.0 – μιας ξεχωριστής αλυσίδας μπλοκ που δημιουργήθηκε για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών – έδειξε πόσο γρήγορα λαμβάνουν χώρα οι εξελίξεις στις αγορές κρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με έναν αναλυτή, όμως, η κατάρρευση της Terra μοιάζει κάπως με την κατάρρευση της Lehman Brothers κατά τη Μεγάλη Χρηματοπιστωτική Κρίση του 2008 και το ένταλμα σύλληψης θα προκαλέσει μια ακραία αύξηση της μεταβλητότητας του LUNA, καθώς οι ερευνητές θα συνθέσουν το πιο σημαντικό γεγονός του 2022.

Το LUNA (το ανανεωμένο token που σχετίζεται με τη νέα αλυσίδα μπλοκ Terra) και το luna classic (LUNC) (το μετονομασμένο token της αρχικής αλυσίδας μπλοκ), ήταν δύο από τα πιο ευμετάβλητα κουπόνια τους τελευταίους μήνες. Το LUNC έπεσε από το υψηλό του Απριλίου των 119 δολαρίων σε 0,00000099 δολάρια στα μέσα Μαΐου και έκτοτε έχει αυξηθεί κατά 29.000%. Η αξία του έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα – ακόμη και όταν η ευρύτερη αγορά δεν παρουσίασε παρόμοια αύξηση.

Το LUNA, από την άλλη πλευρά, κέρδισε 200% σε ένα κερδοσκοπικό ράλι μέσα σε λίγες ημέρες την περασμένη εβδομάδα μετά την απελευθέρωση ενός θεμελιώδους καταλύτη. Τα κέρδη αυτά αντιστράφηκαν, ωστόσο, σχεδόν εξίσου άμεσα με την άνοδο και τώρα διαπραγματεύονται σε επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά τον Αύγουστο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Για άλλα νέα για κρυπτονομίσματα, μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News