Υψηλότερα από τα αναμενόμενα είναι τα κέρδη που απέφεραν οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η μεγάλη ζήτηση για φυσικό αέριο στη BP το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ο ενεργειακός κολοσσός σημείωσε καθαρά κέρδη, 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου έναντι 8,5 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο και 3,3 δισ. δολαρίων καθαρών κερδών το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε επίσης: BP: Σε υψηλό 14 ετών τα κέρδη – Αυξάνει 10% το μέρισμα

Η BP ανακοίνωσε επίσης άλλα 2,5 δισ. δολάρια από επαναγορές μετοχών.

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου αντικατοπτρίζουν ότι συνεχίζουμε να αποδίδουμε ενώ μετασχηματιζόμαστε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στο να βοηθήσουμε στην επίλυση των τριών διαστάσεων του ενεργειακού –ασφαλής, οικονομικά προσιτή ενέργεια και με χαμηλότερη κατανάλωση άνθρακα. Παρέχουμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα, ενώ ταυτόχρονα επενδύουμε για να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Looney.

Οι μετοχές της BP έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 45% σε ετήσια βάση.

Προειδοποίηση Μπάιντεν

Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσαν αύξηση κερδών τους τελευταίους μήνες, επωφελούμενες από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έχουν εκτινάξει το κόστος διαβίωσης για τους πολίτες σε όλον τον κόσμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απηύθυνε προειδοποίηση στις μεγάλες πετρελαϊκές ότι εάν δεν σταματήσουν την «κερδοσκοπία του πολέμου» θα επιβάλλει υψηλότερους φόρους, πράγμα στο οποίο αντιδρούν οι εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζοντας ότι δεν θα αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο μια απότομη άνοδος των τιμών της ενέργειας και τελικά θα επιδράσει αποτρεπτικά για νέες επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή