Στην εξαγορά της Archaea Energy- παραγωγό ανανεώσιμου φυσικού αερίου (RNG) – αναμένεται να προχωρήσει η ΒΡ , όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς εταιρείας RNG που έχει γίνει ποτέ, καθώς ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων. Αλλά και η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει η BP από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος Μπέρναρντ Λούνι ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του 2020, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δραστηριότητές της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Archaea, με έδρα το Χιούστον του Τέξας, λειτουργεί 50 εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από RNG στις ΗΠΑ και η BP στοχεύει να πενταπλασιάσει την παραγωγή έως το 2030 σε 30.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα (boed), δήλωσε ο Λούνι στο Reuters.

Η BP διαθέτει ήδη μια μεγάλη επιχείρηση βιοαερίου που παράγει περίπου 11.000 boed ημερησίως.

Με το βλέμμα στο μέλλον

«Αυτό είναι ένα προϊόν που θέλουν οι πελάτες μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ΒΡ. «Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι εταιρείες μεταφορών που επιδιώκουν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους ,θέλουν να χρησιμοποιήσουν το βιοαέριο ως καύσιμο», πρόσθεσε.

«Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για το προϊόν αυτό από ό,τι προσφορά», δήλωσε ο Λούνι, προσθέτοντας ότι ο τομέας του βιοαερίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 25 φορές μέχρι το 2050.

Η BP προσέφερε 26 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της Archaea ή συνολικά 3,3 δισ. δολάρια, και θα αναλάβει περίπου 800 εκατ. δολάρια καθαρού χρέους.

Η προσφορά αντιπροσωπεύει το 54% της τιμής κλεισίματος της Archaea την Παρασκευή και το 38% της μέσης τιμής 30 ημερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green