Χαμηλότερα της ζώνης των 910 μονάδων παραμένει από το πρωί το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς παραμένει το αρνητικό κλίμα στις αγορές στον απόηχο της χθεσινής αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά 50 μονάδες βάσης. Χθες στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια υπέστησαν καθίζηση, αφότου η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της μετά το πέρας της συνεδρίασής της, προειδοποίησε για ύφεση το τρέχον και το επόμενο τρίμηνο. Το ελληνικό χρηματιστήριο πέρασε σχετικά αναίμακτα τη χθεσινή συνεδρίαση καθώς υποχώρησε κατά 0,71%, όταν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες που ξεπέρασαν το -3%.

Χάθηκαν οι 910 μονάδες

Με τη χθεσινή υποχώρηση ο Γενικός Δείκτης έχασε τις 920 μονάδες, ενώ με τη σημερινή της τάξεως του 1,09% έχει χάσει και τις 910 μονάδες, ευρισκόμενος στις 907,12 μονάδες και σε χαμηλό από τις 7 Δεκεμβρίου. Ο τζίρος προσεγγίζει τα 34 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 12 εκατ. μετοχές.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες περί του 1,20%, ο Mid Cap καταφέρνει οριακά να κινείται υψηλότερα του μηδενός, ενώ χαμηλότερα του -1,30% έχει διολισθήσει ο τραπεζικός δείκτης.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η μετοχή της Σαράντης ξεχωρίζει με διαφορά από τις υπόλοιπες καθώς ενισχύεται κατά 3,38%, ενώ κέρδη της τάξεως του 1,38% και 1,26% παρουσιάζουν οι μετοχές των Βιοχάλκο και Lamda.

Αντιθέτως σε αρκετές μετοχές ασκούνται έντονες πιέσεις. Eurobank και Mytilineos χάνουν 2,18% και 2% αντίστοιχα. Στο -1,82% η μετοχή του ΟΤΕ και στο -1,79% της Motor Oil, ακολουθούν Πειραιώς (-1,45%) και Coca Cola (-1,42%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών