Ήπια και περιορισμένη διορθωτική πορεία ακολουθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να επιτρέπει στους πωλητές να αναλάβουν την κυριαρχία της αγοράς. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,19% στις 921,47 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ εμφανίζει έντονα «σημάδια κόπωσης» λιμνάζοντας τον τελευταίο μήνα του έτους στην περιφέρεια των 900 μονάδων, με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται στο χρόνο λήξης της συσσώρευσης. Από τη μία έχει τις «άμυνες» στο εύρος 880-860 μονάδες και από την άλλη την αντίσταση στο εύρος των 930 – 950 μονάδων.

Τα πέντε σενάρια κινδύνου για τις αγορές το 2023 – Τι «βλέπουν» οι αναλυτές

Στόχος της αγοράς είναι η διατήρηση στα εν λόγω επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του έτους, δίνοντας το μήνυμα της ανθεκτικότητας εν μέσω μίας εξαιρετικά απαιτητικής χρονικής συγκυρίας για τους επενδυτές. Σταδιακά το μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ενδιαφέρον θα περιστραφεί στο εκλογικό/πολιτικό ρίσκο και την άμεσα συνδεόμενη προσπάθεια επανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Λάμδα και Aegean δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Titan, Μυτιληναίος, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα. Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ κερδίζει 1,16%, ενώ θετικά κινούνται οι Eurobank, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Autohellas και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών