Θέμα ημερών είναι να καταθέσει προσφορά το Κατάρ για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αναφέρει με σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg πηγές με γνώση επί του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια κοινοπραξία με επενδυτές από τη χώρα του Περσικού Κόλπου θα καταθέσει πρόταση στην οικογένεια Γκλέιζερ έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Αξιωματούχοι της κρατικής Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (QIA) συνεργάζονται με κάποια οικογενειακά γραφεία της χώρας, προκειμένου να υποβάλλουν την πρόταση.

Γιατί η Μάντσεστερ μπορεί να πετύχει το μεγαλύτερο deal στην ιστορία

Οι νυν ιδιοκτήτες του συλλόγου, οι Αμερικανοί αδελφοί Γκλέιζερ αξιώνουν περί τα 5 δισ. δολάρια προκειμένου να αποχωρήσουν από την ιστορική ομάδα του Μάντσεστερ. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το γκρουπ των επενδυτών από το Κατάρ δεν θέλει να μείνει στην απόκτηση της ομάδας. Αλλά σκοπεύει να επενδύσει επιπλέον 2,5 δισ. δολάρια για την ανακαίνιση του γηπέδου της ομάδας Ολντ Τράφορντ και για τον εκσυγχρονισμό του προπονητικού της κέντρου.

Να σημειωθεί ότι επί του παρόντος, το μοναδικό επίσημο ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ.

Το μεγάλο αγκάθι

Η πιθανολογούμενη εξαγορά όμως κολλάει σε πολύ βασικό σημείο. Η Qatar Sports Investments είναι ιδιοκτήτρια της γαλλικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν.

Η αυστηρή εντολή της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) είναι να μην αγωνίζονται στις διοργανώσεις ομάδες που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Ωστόσο, στην περίπτωση της γερμανικής Λειψίας και της αυστριακής Σάλτσμπουργκ, έκανε τα «στραβά μάτια», δύο ομάδες που ανήκουν στη Red Bull. Μάλιστα το 2018 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA, το Γιουρόπα Λιγκ.

Η QSI είναι ξεχωριστό νομικό πρόσωπο από την QIA, το οποίο προκειμένου η εξαγορά να μην προχωρήσει καθώς θα είναι ενάντια στην οδηγία για την πολυϊδιοκτησία μπορεί να κινηθεί το ίδιο ή μέσω άλλου επενδυτικού οχήματος για την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι