Ισχυρή επίδοση σημείωσε η ΔΕΗ ως προς την επίτευξη του στόχου που είχε θέσει στις ομολογίες βιωσιμότητας λήξης του 2026 για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Σύμφωνα με την έκθεση απόδοσης που ανάρτησε η εταιρεία στις χρηματιστηριακές της ανακοινώσεις, οι εκπομπές ρύπων CO2 στο τέλος του 2022 σε σύγκριση με το 2019 μειώθηκαν κατά 36% αν και ο στόχος ήταν 40%.

Το αποτέλεσμα είναι με βάση τη σχετική ρήτρα που υπήρχε στις ομολογίες το κουπόνι να επιβαρυνθεί κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη δόση πληρωμής στις 2 Οκτωβρίου του 2023.

Euro 7: Σχίσμα στην Ε.Ε. για τα όρια εκπομπών στα νέα οχήματα

Επενδυτική εμπιστοσύνη

Πηγές σχολιάζοντας την προαναφερόμενη εξέλιξη σημειώνουν πως η επίδοση της ΔΕΗ χαρακτηρίζεται υψηλή καθώς επιτεύχθηκε εν μέσω ενεργειακής κρίσης, οπότε και η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων ανέβηκε ευρωπαϊκά και στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ασφάλειας εφοδιασμού.

Οι ίδιοι κύκλοι, τονίζουν, ότι η συγκεκριμένη επίδοση αποτιμάται ως «θετική» από τους επενδυτές με δεδομένες τις αντιξοότητες της ενεργειακής κρίσης.

Επίσης παράγοντες της αγοράς, σημειώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στη ΔΕΗ καθώς το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε φανερώνει ότι «οι στόχοι που είχαν τεθεί κατά την έκδοση των ομολογιών βιωσιμότητας δεν ήταν χαλαροί… και άρα η εταιρεία δεν επιδίδεται σε green washing, καθώς παρουσιάζει τη ρεαλιστική εικόνα».

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη είχε εκδώσει δύο ομολογίες βιωσιμότητας, 650 και 125 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο του 2021  με λήξη το 2026 και άλλη μία τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ύψους 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2028.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης