Να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να επανέλθει στα «ασφαλή ύδατα» των 1.030 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις συναλλαγές όμως να αποτυπώνουν την αναμονή, η οποία επί της ουσίας κυριαρχεί. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,42% στις 1.027,69 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά στηρίζεται στην άνοδο επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων που οδηγούν τον γενικό δείκτη πλησίον της ζώνης των 1.030 μονάδων, αλλά κάτω από αυτή. Η επιφυλακτικότητα είναι έκδηλη, με την αγορά επί της ουσίας να αναμένει να δει πως θα διαμορφωθεί η έκδοση του 5ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ, καθώς θα είναι ένα τεστ για την ελκυστικότητα των ελληνικών τίτλων σε μια δύσκολη περίοδο τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Πολιτική αβεβαιότητα

Όπως επισημαίνουν όμως και οι εγχώριοι αναλυτές, η πολιτική αβεβαιότητα, ειδικά τα σενάρια της επόμενης ημέρας, ενόψει των εθνικών εκλογών θα συνεχίσει να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, με την αγορά να μην δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο. Και αυτό το σενάριο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες ημέρες του εκλογικού αποτελέσματος, εκτός εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη που θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Σε επίπεδο τίτλων, Coca Cola, Alpha Bank και ΕΛΧΑ οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά κινούνται και οι Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Autohellas, Εθνική, Λάμδα, Quest, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Βιοχάλκο και Πειραιώς.  Από την άλλη, εκτός του -2,40% του Σαράντης, αρνητικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Aegean, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών