Σε αρνητικά εδάφη παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο -2% και να ασκεί σημαντικές πιέσεις στη ζώνη των 1.100 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,71% στις 1.097,55 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να μην ξεπερνά τα 23 εκατ. ευρώ.

Η αγορά πλέον έχει εισέλθει σε μια πλαγιοκαθοδική πορεία, με το άνω άκρο να είναι η αντίσταση των 1.103 μονάδων, ενώ το πρώτο επίπεδο στην πτώση είναι οι 1.080 μονάδες. Ωστόσο, την Παρασκευή ο Απρίλιος ολοκληρώνεται, με τον γενικό δείκτη να έχει θετικό απολογισμό, εξαιτίας της ανοδικής κίνησης του πρώτου 20ημέρου, με τα μέχρι τώρα κέρδη να κινούνται λίγο πάνω από το 5%.

Νέα υποχώρηση στις αποδόσεις των ευρωομολόγων – Πού κινείται το ελληνικό 10ετές

Η αγορά θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να «διαβάσει» τον δημοσκοπικό καταιγισμό, ο οποίος και να ενισχύσει την επενδυτική αναμονή, προκειμένου να διαγνωστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια οι συσχετισμοί δυνάμεων και η εδραίωση των βασικών τάσεων του εκλογικού σώματος. Επίσης, το ρίσκο μιας παρατεταμένης περιόδου ακυβερνησίας λειτουργεί ανασταλτικά για τους αγοραστές, με την εικόνα μέχρι τώρα να μη δικαιολογεί την αλλαγή επιπέδων της αγοράς.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά κινούνται και οι Quest, Aegean, Μυτιληναίος, Λάμδα και Motor Oil. Από την άλλη, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και ΓΕΚ Τέρνα, κινούνται θετικά, ενώ ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο ηγούνται των στηρίξεων με κέρδη 3,17% και 5,13% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών