Προς την τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση οδεύει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παλεύει όμως να κρατήσει τις στηρίξεις του ώστε να υπερασπιστεί τα κέρδη του Απριλίου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,55% στις 1.084,65 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 26 εκατ. ευρώ.

Στάση αναμονής

Η εικόνα του χαμηλού τζίρου και η εστίαση των συναλλαγών σε επιλεγμένους τίτλους παραπέμπει περισσότερο σε μια επιφυλακτική στάση αναμονής, η οποία, κατά την εκτίμηση των περισσότερων αναλυτών, θα κυριαρχήσει τουλάχιστον στις επόμενες τέσσερις με πέντε εβδομάδες. Εκτός και εάν έρθει κάποιος «καταλύτης» από το διεθνές τοπίο που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για τους εμπλεκόμενους της Λ. Αθηνών, η αγορά πιθανόν να συνεχίσει αυτήν την πλαγιολίσθηση μέχρι τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

Στην παρούσα φάση, ο γενικός δείκτης φαίνεται να υπερασπίζεται τη στήριξη των 1.080 μονάδων, με τις 1.103 – 1.105 μονάδες να είναι η επόμενο αντίσταση. Εάν παραμείνει σε αυτό το εύρος, τότε η τάση δεν αλλάζει από θετική τόσο μέσο όσο και μακροπρόθεσμα. Κι αν η πολιτική αναμέτρηση φέρει κάποιο από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η ανοδική εκτόνωση θα είναι θέμα χρόνου.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Autohellas, Πειραιώς, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΟΤΕ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ. Ανοδικά, από την άλλη, κινούνται οι Σαράντη, Aegean, Motor Oil, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών