Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα την αναζωπύρωση των τραπεζικών φόβων στη Wall Street, καθώς έλαβαν κάποιες στηρίξεις από τα θετικά μάκρο.

Wall Street: Ισχυρές απώλειες- Επανήλθαν οι τραπεζικοί φόβοι

Ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε οριακή πτώση για να κλείσει στις 7.316,3 μονάδες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,71% για να κλείσει την ημέρα στις 28.416,47 και ο Topix σημείωσε πτώση 0,89% στις 2.023,9 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε πτώση 0,19%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 0,98% παρά την άνοδο του δείκτη καταναλωτικού κλίματος της χώρας για τον Απρίλιο.

Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,86%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε κέρδη 1,55%. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης άνοδο, με τον Shenzhen Component να ενισχύεται κατά 0,5% και τον Shanghai Composite κατά 0,11%.

Σιγκαπούρη και Αυστραλία

Η βιομηχανική παραγωγή της Σιγκαπούρης για τον Μάρτιο υποχώρησε κατά 4,2% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας καλύτερη επίδοση από τις προσδοκίες του Reuters για πτώση 6,1%. Η μέτρηση σηματοδοτεί την έκτη διαδοχική συρρίκνωση από τον Οκτώβριο, ενώ σε μηνιαία βάση, τα στοιχεία για τη μεταποιητική παραγωγή της Σιγκαπούρης αυξήθηκαν κατά 9,3%, έναντι μείωσης 11,7% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας για το πρώτο τρίμηνο του 2023 επιβραδύνθηκε στο 7% σε ετήσια βάση, από το υψηλότερο επίπεδο 23 ετών του 7,8% το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2022. Αυτό σηματοδότησε επίσης το τέλος ενός σερί πέντε συνεχόμενων αυξήσεων του δείκτη τιμών καταναλωτή από το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Νότια Κορέα

Τέλος, ο σύνθετος δείκτης καταναλωτή της Νότιας Κορέας για τον Απρίλιο βελτιώθηκε στις 95,1 μονάδες, 3,1 μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου (92 μονάδες). Ο δείκτης καταγράφει πόσο αισιόδοξοι είναι οι καταναλωτές για τις επιδόσεις της οικονομίας, με μια ένδειξη άνω του 100 να υποδηλώνει βελτίωση των προοπτικών και μια ένδειξη κάτω του 100 να υποδηλώνει επιδείνωση των προοπτικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες