Θύμα Ρώσων φαρσέρ που προσποιούνται ξένους ηγέτες για να ξεγελάσουν άλλες διασημότητες έπεσε και ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

Όπως αποκάλυψε το Bloomberg, η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε βίντεο με τον Πάουελ να μιλάει τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και τον Αλεξέι Στολιάροφ. Το δίδυμο, γνωστό και ως Vovan και Lexus, υποδύθηκε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να προσεγγίσει τον Πάουελ.

«Ο πρόεδρος Πάουελ συμμετείχε σε μια συνομιλία τον Ιανουάριο με κάποιον που προσποιήθηκε ότι ήταν  ο πρόεδρος της Ουκρανίας», ανέφερε εκπρόσωπος της Fed. «Ήταν μια φιλική συνομιλία και έλαβε χώρα στο πλαίσιο της στάσης μας για υποστήριξη του ουκρανικού λαού σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεν συζητήθηκαν ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το βίντεο που προβλήθηκε στη ρωσική τηλεόραση «φαίνεται ότι έχει υποστεί επεξεργασία και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι ακριβές». Η Fed παρέπεμψε το θέμα στις αρχές επιβολής του νόμου.

Τα άλλα θύματα

Οι Ρώσοι φαρσέρ έχουν κάνει παρόμοια βίντεο με διάφορες προσωπικότητες των ΗΠΑ και του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια. Το 2020, ξεγέλασαν τον Πολωνό Πρόεδρο Andrzej Duda παριστάνοντας τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ο Ντούντα φέρεται να υποψιάστηκε επειδή ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δεν θα είχε προφέρει το όνομα μιας πολωνικής μάρκας βότκας όπως έκαναν οι καλούντες. Προηγούμενες φάρσες είχαν ως στόχο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, καθώς και τον τότε υπουργό Ενέργειας Ρικ Πέρι .

Πέρυσι, προσποιήθηκαν επίσης τον Ζελένσκι για να τηλεφωνήσουν στη συγγραφέα του Χάρι Πότερ. Η δημιουργός της σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ» εξαπατήθηκε πιστεύοντας ότι βρισκόταν σε κλήση στο Zoom με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συζήτηση που κοινοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη Ρόουλινγκ. Οι Vovan and Lexus είναι γνωστοί για τις φάρσες σε διασημότητες όπως οι Έλτον Τζον, πρίγκιπας Χάρι, Μπίλι Άϊλις και Κάμαλα Χάρις.

«Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κλήθηκε να μιλήσει για το φιλανθρωπικό της έργο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί από την τρέχουσα σύγκρουση στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος της συγγραφέως στον ιστότοπο The Hollywood Reporter, πριν χαρακτηρίσει τη φάρσα «απεχθή», προσθέτοντας: «Το βίντεο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία, είναι μια διαστρεβλωμένη παρουσίαση της συζήτησης».

Το βίντεο διάρκειας 12 λεπτών περιλαμβάνει τους κωμικούς (στον ρόλο του Ζελένσκι) να λένε στη Ρόουλινγκ ότι η διάσημη ουλή από κεραυνό στο μέτωπο του Χάρι Πότερ θυμίζει το «Ζ» που έβαλαν τα ρωσικά στρατεύματα στα τανκς τους κατά την εισβολή στην Ουκρανία. Το ντουέτο ζήτησε από τη Ρόουλινγκ να αλλάξει την ουλή σε ουκρανική τρίαινα. Η συγγραφέας απάντησε ότι «θα το κοιτούσε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή