Με πτώση ολοκλήρωσε την εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο, μια εβδομάδα κατά την οποία σημείωσε απώλειες στις τέσσερις από τις πέντε συνεδριάσεις. Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,99% διολισθαίνοντας στις 1.085 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται σε υποτονικά επίπεδα διαμορφούμενος στα 56,17 εκατ. ευρώ.

Οι απώλειες της τρέχουσας εβδομάδα στοίχισαν στην ελληνική αγορά καθώς έχασε τις 1.110 μονάδες, ένα επίπεδο το οποίο όπως δείχνει αδυνατεί να συγκρατήσεις, μετά την επιστροφή του στις 13 Απριλίου.

Είναι λογικό όσο πλησιάζουν οι εκλογές στο Χρηματιστήριο Αθηνών να ασκηθούν πιέσεις, ενώ οι χαμηλοί τζίροι ενδεχομένως να είναι ένα φαινόμενο που θα είναι συχνά παρόν.

Με την αγορά και όχι μόνο να έχει προδιαγράψει ότι περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μαΐου δεν υπάρχει, οι όποιες κινήσεις στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες αναμένεται να είναι προσεκτικές.

Την εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε οι πωλητές κυριάρχησαν όπως αποτυπώνεται άλλωστε με τις τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις. Οι εβδομαδιαίες απώλειες 2,36% έβαλαν ένα τέλος πέντε διαδοχικών εβδομάδων με θετικό πρόσημο ένα σερί που έφερε εκ νέου τη χρηματιστηριακή αγορά στο επίπεδο των 1.100 μονάδων. Ένα επίπεδο το οποίο το ελληνικό χρηματιστήριο εισερχόμενο στον Μάιο θα το έχει χαμένο.

Οι μετοχές

Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν για άλλη μια συνεδρίαση στο επίκεντρο των πιέσεων. Σημαντικές απώλειες σημείωσαν επίσης οι Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΔΕΗ, Aegean.

Στον αντίποδα, άλμα 4,06% σημείωσε η μετοχή της Σαράντης μία ημέρα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών