Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία των τιμών χρυσού, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα αποθάρρυναν περαιτέρω τα στοιχήματα ότι η Fed  μπορεί να χαλαρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, η αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους άσκησε περαιτέρω πίεση στο πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,3% στα 1.955,3586 δολάρια η ουγγιά , αφού νωρίτερα άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 3 Απριλίου στα 1.951,73 δολάρια.

Wall Street: Νευρική έναρξη συνεδρίασης

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 1,3% στα 1.958 δολάρια.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα εργασίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, με τις αιτήσεις στη Μασαχουσέτη να βουτούν απότομα, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση ή την αναστολή του ανώτατου ορίου του χρέους εγκαίρως προσθέτοντας ότι αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την διεξαγωγή ψηφοφορίας την επόμενη εβδομάδα.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι δεν πλέον τόσο θετικοί για την αγορά χρυσού, όσο πριν από μήνες

Η Wall Street γύρισε υψηλότερα και το δολάριο και οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σκαρφάλωσαν σε κορυφές πολλών εβδομάδων με αφορμή τα οικονομικά στοιχεία.

Οι αγορές τιμολογούσαν τώρα περίπου 20% πιθανότητα για νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, σε σύγκριση με 20% στοιχήματα για μείωση πριν από περίπου ένα μήνα.

Η πρόεδρος της Fed του Ντάλας Λόρι Λόγκαν δήλωσε ότι ο πληθωρισμός δεν ψύχεται ακόμη αρκετά γρήγορα ώστε να επιτρέψει στη Fed να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων τον Ιούνιο, ενώ ο διοικητής της Fed Φίλιπ Τζέφερσον δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον πλήρη αντίκτυπο των ταχέων αυξήσεων μέχρι στιγμής.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,3% στα 23,40 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά περίπου 1% στα 1.058,06 δολάρια και το παλλάδιο κατά  1,2% στα 1.468,81 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities