«Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου είναι και θα είναι πάντα ο Αλέν Ντελόν. Είναι πάντα εκεί όταν χρειάζομαι έναν ώμο για να κλάψω… ακόμα και σήμερα ο Αλέν είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίο μπορώ να βασιστώ. Μόνο ο Αλέν με διαμόρφωσε ως γυναίκα. Ακόμα κι αν με πλήγωσε πολύ όταν με άφησε, ωρίμασα εξαιτίας αυτού» θα πει κάποια στιγμή η Γερμανογαλλίδα ηθοποιός μιλώντας για τον μεγάλο της έρωτα.

Η ζωή φέρθηκε πολύ σκληρά σε μία από τις θεές της 7ης τέχνης.

Η τραγική ζωή της Τίνα Τέρνερ: Η κακοποίηση, οι έρωτες και ο θάνατος των γιων της

«Οι αναμνήσεις είναι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, νομίζω» θα προλάβει, επίσης, να πει στα λίγα χρόνια που πέρασε από αυτή τη ζωή, καταφέρνοντας ωστόσο να αφήσει την ταυτότητά της αναλλοίωτη στην κινηματογραφική και ποπ κουλτούρα.

Η Ρόμι Σνάιντερ ήταν μια γερμανογαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου που εμφανίστηκε σε ταινίες όπως η Πριγκίπισσα Σίσσυ και η Πισίνα πριν από τον τραγικό της θάνατο, στις 29 Μαΐου του 1982.

Αν και η Ρόμι αρχικά, κατά τις πρώτες ημέρες της καριέρας της, πέρασε ως μια αφελής και αθώα ντεμπιτάντ, με λαϊκό backround, τελικά κατάφερε να μεταμορφωθεί σε ένα ελαφρώς πιο απόμακρο σύμβολο του σεξ, σε μια εποχή που αυτό για μια γυναίκα ήταν ισχυρό διαβατήριο χειραφέτησης.

Δυστυχώς, λίγο καιρό μετά την επιτυχημένη αυτή μετάβαση στην καριέρα της, η Ρόμι έφυγε από τη ζωή.

Photo: Wikimedia Commons

Η Ρόμι Σνάιντερ είχε την υποκριτική στο αίμα της

Γεννήθηκε στις 32 Σεπτεμβρίου 1938 στη Βιέννη της Αυστρίας. Το νεαρό κορίτσι μεγάλωσε σε μια οικογένεια καταξιωμένων ηθοποιών. Και ήταν η μητέρα της που κατέληξε να την ωθήσει να γίνει και η ίδια ηθοποιός σε ηλικία μόλις 15 ετών αλλά μόνο μερικά χρόνια αργότερα η νεαρή Ρόμι θα έπαιρνε τον ρόλο που θα την έκανε σταρ.

Ο ρόλος αυτός ήρθε στην ταινία Πριγκίπισσα Σίσσυ του 1955, στην οποία η Ρόμι ανέλαβε να υποδυθεί τον ομώνυμο ρόλο. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Σίσσυ ήταν η πρώτη ταινία μιας τριλογίας που εστίαζε στη ζωή της πραγματικής αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας.

Η Ρόμι αυτομάτως πέρασε στο συλλογικό ασυνείδητο ως «Σίσσυ».

Το κοινό την λάτρεψε και η νεαρή ηθοποιός συνέχισε να επαναλαμβάνει το ρόλο και στις δύο συνέχειες της «Σίσσυ». Το 1958 πήρε μέρος στην ταινία Christine του 1958, η οποία ήταν ριμέικ της ταινίας Playing at Love του 1933. Η μητέρα της Ρόμι ήταν η πρωταγωνίστρια της ταινίας Playing at Love. Και ο ρόλος της Ρόμι στην ταινία Christine την έβλεπε να παίζει τον ίδιο ρόλο που η μητέρα της είχε εκλαϊκεύσει στο πρωτότυπο.

Δεδομένου ότι η μητέρα της Ρόμι ήταν εκείνη που είχε αναλάβει την καριέρα της ανερχόμενης σταρ ήταν λογικό να νιώθει ευγνώμων βλέποντας κυριολεκτικά την κόρη της να μπαίνει στα παπούτσια της. Κι εδώ μπαίνει στο κάδρο ο φοβερός και τρομερός Αλέν Ντελόν, το ρομαντικό ενδιαφέρον της Ρόμι στην ταινία. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Όπως ήταν φυσικό οι δύο σταρ ερωτεύτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Photo: Wikimedia Commons

Photo: Wikimedia Commons

Ο ματαιόδοξος Αλέν Ντελόν

Η Ρόμι και ο Αλέν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο Ορλί λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας Christine. Σύμφωνα με τη Ρόμι, αρχικά την ενόχλησε το ματαιόδοξο ύφος του Αλέν Ντελόν. Ωστόσο, τελικά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που ακολούθησαν, συμφιλιώθηκε με τον γοητευτικό Γάλλο σταρ. Μέχρι τη στιγμή που τελείωσαν τα γυρίσματα της Christine, η Ρόμι και ο Αλέν ήταν ερωτευμένοι.

Αρραβωνιάστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, αλλά ποτέ δεν παντρεύτηκαν.

Παρόλα αυτά, παρέμειναν μαζί για αρκετά χρόνια, μέχρι που η Ρόμι έλαβε ένα γράμμα χωρισμού από τον Αλέν το 1963. Παρά τον χωρισμό αυτό, οι δυο τους θα ξαναβρεθούν στην οθόνη πολλά χρόνια αργότερα στην υπερστιλάτη ταινία Πισίνα. Αν υπήρχε εχθροπραξία μεταξύ των δύο αστέρων, κατάφεραν να το κρύψουν αποτελεσματικά για τις κάμερες.

Δείτε το βίντεο 

Τα χρόνια στο Παρίσι

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους οι δύο σταρ μετακόμισαν στο Παρίσι. Η Ρόμι νιώθει ανία μέσα στην τυποποίησή της σε ρόλους παρόμοιους με τον ομώνυμο ρόλο της στην ταινία Σίσσυ και ήθελε απεγνωσμένα μια αλλαγή σκηνικού. Ήλπιζε ότι η μετακόμιση στο Παρίσι θα βοηθούσε στην έναρξη ενός νέου και πιο αποδοτικού σταδίου της καριέρας της. Η διαίσθηση της ηθοποιού κατέληξε να αποδώσει καρπούς, καθώς μετά τη μετακόμισή της στη γαλλική πόλη συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Όρσον Γουέλς και ο Λουκίνο Βισκόντι.

Photo: YouTube

Ο πρώτος γάμος της Ρόμι Σνάιντερ κατέληξε σε αυτοκτονία

Λίγο καιρό αφότου η Ρόμι έλαβε το γράμμα χωρισμού από τον Αλέν Ντελόν, η ηθοποιός παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο. Ο πρώτος σύζυγος της Ρόμι ήταν ένας Γερμανός σταρ του κινηματογράφου με το όνομα Χάρι Μάιεν και ο γάμος έγινε το 1966.

Λίγο αργότερα, απέκτησαν τον γιο τους, τον Ντέιβιντ. Παρά το μικρό αυτό θαύμα, οι δυο τους δυσκολεύονταν απίστευτα να κάνουν το γάμο τους να λειτουργήσει. Παρέμειναν παντρεμένοι από το 1966 έως το 1975, αν και ο γάμος τους ήταν ταραχώδης στο μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου. Στην πραγματικότητα, ο γάμος τους ήταν τόσο ταραχώδης που οδήγησε τον Μάιεν στην αυτοκτονία. Ενώ η σχέση της Ρόμι με τον Αλέν τελείωσε με ένα σαφώς απρόσωπο γράμμα χωρισμού, η σχέση της με τον Χάρι τελείωσε όταν έλαβε την είδηση του θανάτου του.

Κι ενώ φαίνεται ότι μόνο ο Χάρι πληγώθηκε από την ερωτική τους ιστορία, η αλήθεια είναι ότι αυτή η σχέση ήταν εξωφρενικά σκληρή και για την Ρόμι αφού ξεκίνησε μια συνήθεια κατάχρησης ουσιών που θα την ταλαιπωρούσε μέχρι το δικό της τραγικό τέλος όχι πολύ καιρό αργότερα.

Πριν από αυτό, όμως, η Ρόμι θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μια άλλη συγκλονιστική τραγωδία που θα ερχόταν σύντομα στο δρόμο της: Το θάνατο του γιου της.

Photo: Wikimedia Commons

Η καριέρα της Ρόμι πήγαινε ακόμα καλά εν μέσω τραγωδιών

Περίπου την ίδια εποχή με την αυτοκτονία του πρώτου της συζύγου, η Σνάιντερ έγινε η πρώτη ηθοποιός στην ιστορία που κέρδισε στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού στα βραβεία Σεζάρ, την τελετή απονομής που δημιουργήθηκε ως η εναλλακτική λύση της Γαλλίας για τα βραβεία Όσκαρ.

Και η Ρόμι κέρδισε για την ερμηνεία της στην ταινία «Σημασία έχει να Αγαπάς» του 1975. Εκτός από τη «Σίσσυ», η ταινία αυτή αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της ηθοποιού.

Αφού έγινε η πρώτη σταρ που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στα βραβεία Σεζάρ, η Ρόμι κέρδισε ξανά το βραβείο λίγα χρόνια αργότερα για την ερμηνεία της στην ταινία «Μια απλή Ιστορία» του 1978. Μετά από αρκετές δεκαετίες στη βιομηχανία του θεάματος, η Ρόμι Σνάιντερ ήταν το μεγαλύτερο αστέρι στη Γαλλία. Ωστόσο, η ηθοποιός είχε μόνο λίγα χρόνια μπροστά της πριν η ζωή της κοπεί με τραγικό τρόπο σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Δείτε το βίντεο

Η Ρόμι ξαναπαντρεύτηκε απίστευτα γρήγορα

Ενώ θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι χρειαζόταν χρόνο για να συνέλθει μετά την αυτοκτονία του πρώτου της συζύγου, στην πραγματικότητα φαίνεται να ξεπέρασε τη δοκιμασία πολύ γρήγορα. Την ίδια κιόλας χρονιά που ο γάμος της με τον Χάρι Μάιεν έληξε ως αποτέλεσμα του τραγικού θανάτου του ηθοποιού, η Ρόμι παντρεύτηκε έναν συγγραφέα με το όνομα Ντανιέλ Μπιασίνι.

Η Ρόμι και ο Ντανιέλ ήταν παντρεμένοι από το 1975 έως το 1981 και απέκτησαν μια κόρη με το όνομα Σάρα.

Αν και η Ρόμι Σνάιντερ βρισκόταν ουσιαστικά στην κορυφή του κόσμου όσον αφορά την καριέρα της μπαίνοντας στη δεκαετία του 1980, η προσωπική ζωή της ηθοποιού δεν ήταν σχεδόν εξίσου λαμπερή. Συνέχισε να κάνει χρήση ουσιών κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Ντανιέλ, και σύντομα έγινε φανερό ότι ο πραγματικός έρωτας της ζωής της ηθοποιού ήταν τα ηρεμιστικά.

Το 1981, η Ρόμι θα αναγκαστεί να ζήσει την πιο τραγική εμπειρία της σχετικά σύντομης ζωής της, όταν το πρώτο της παιδί παλουκώθηκε με τραγικό τρόπο σε έναν φράχτη. Αυτό αποδείχθηκε το τέλος του μικρού Ντέιβιντ και η Ρόμι δεν συνήλθε ποτέ από την απώλεια αυτή.

Photo: Wikimedia Commons

Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το θάνατο του γιου της

Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του πρωτότοκου παιδιού της, η Ρόμι Σνάιντερ πέθανε. Ήταν Μάιος του 1982 και αυτή ήταν μόλις 43 ετών. Ο θάνατος της Ρόμι προκάλεσε σοκ στο κοινό. Πολλοί υποψιάστηκαν ότι αυτοκτόνησε μετά τον τραγικό θάνατο του γιου της, αν και οι αρχές τελικά αποφάσισαν ότι ήταν μια ξαφνική καρδιακή ανακοπή που κατέληξε να σκοτώσει την ηθοποιό.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί που υποψιάζονται ότι ο θάνατος της Ρόμι ήταν σκόπιμος και ότι η ηθοποιός πήρε σκόπιμα υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών που οδήγησαν στην καρδιακή ανακοπή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus