Σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά με τις 15:30  με επίκεντρο την Αταλάντη ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13,6  χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό πάντως ο σεισμός ήταν 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 17 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Λιβαδειάς και εστιακό βάθος 2 χλμ.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι καθώς δεν γνωρίζουν εάν πρόκειται για τον κύριο ή όχι σεισμό.

Στην πρώτη του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως «η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχουμε να κάνουμε αρχικά με ένα σεισμό της τάξης των 5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο. Μετά υποβαθμίστηκε σε 4,8 Ρίχτερ, δεν είναι το τελικό μέγεθος του σεισμού αυτού».

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στο MEGA επεσήμανε ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με τον ρήγμα της Αταλάντης. Παρόλα αυτά όπως είπε το ρήγμα της Αταλάντης δεν είναι ακόμα ώριμο να δώσει σεισμούς.

Είναι ένα ρήγμα που αντιμετωπίζουμε με δέος», είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα κοντινό ή εγκάρσιο ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 200 χλμ από το ρήγμα της Αταλάντης.

Ο κ. Λέκκας επίσης συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα παλιά κτίρια που υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθούν κατολισθήσεις, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί χωρίς να χάνουν τη ψυχραιμία τους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κοινωνία