Η Ινδία δεν είναι η νέα Κίνα, ωστόσο με τους δικούς της ρυθμούς μπορεί να έχει μεγάλη ανάπτυξη για χρόνια. Αυτό εκτιμούν οι αναλυτές της Riedel Research Group, με τον CEO της εταιρείας να επισημαίνει ότι οι προβλέψεις του για την αναδυόμενη οικονομία είναι εξαιρετικά θετικές. «Κάνει ό, τι χρειάζεται ώστε να έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες να ξεπεράσει τις προσδοκίες τους επόμενους 6 έως 24 μήνες», επεσήμανε ο David Riedel, στο CNBC.
«Σίγουρα είναι προτιμητέα η Ινδία έναντι της Κίνας», συνέχισε. «Η οικονομία της Κίνας [είναι] πολύ μεγαλύτερη, αλλά εδώ συντελείται μια αξιοσημείωτη αλλαγή, δεδομένου ότι η Ινδία είχε πάντα χαμηλότερες επιδόσεις από την Κίνα».
Ο Riedel υποστήριξε επίσης ότι η Ινδία είναι μια «πολύ διαφορετική χώρα» από την Κίνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ινδία ελίσσεται με επιτυχία [απέναντι] στην παγίδα της αύξησης του μεσαίου εισοδήματος με μια εργαλειοθήκη που περιλαμβάνει από ψηφιοποίηση της οικονομίας της, μέχρι αλλαγή στη φορολογική της δομή.
Η παγίδα του μεσαίου εισοδήματος είναι το στάδιο οικονομικής ανάπτυξης κατά το οποίο οι αναπτυσσόμενες οικονομίες μένουν στάσιμες σε επίπεδα μεσαίου εισοδήματος και δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν στις τάξεις των χωρών υψηλού εισοδήματος.
«Πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μερικά χρόνια πολύ υψηλής ανάπτυξης και νομίζω ότι αυτό πρέπει να αναζητούν οι επενδυτές», είπε σε συνέντευξή του στο «Street Signs Asia» την Παρασκευή.
Η Ινδία θα ξεπεράσει την Ιαπωνία και τη Γερμανία και θα εξελιχθεί στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο πριν από το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με προβλέψεις της S&P Global και της Morgan Stanley τον περασμένο Δεκέμβριο.
Χαμηλές προοπτικές για την Κίνα
Από την άλλη πλευρά, η αναπτυξιακή τροχιά της Κίνας μπορεί να μην έχει πια την προηγούμενη δυναμική της.
Η Κίνα δεν θα είναι τόσο ισχυρή τα επόμενα πέντε χρόνια όσο ήταν τα τελευταία πέντε, λέει ο Riedel
Τον Μάιο, η ανεργία των νέων στην Κίνα αυξήθηκε σε υψηλό ρεκόρ 20,8% για τους νέους ηλικίας 16 έως 24 ετών.
Η Κίνα κατέγραψε επίσης πρόσφατα μια σειρά από ασθενέστερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία, υποδεικνύοντας μια αδύναμη αναπτυξιακή δυναμική.
Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας τον Ιούνιο σημείωσε άλλη μια συρρίκνωση, ενώ η μη μεταποιητική δραστηριότητα ήταν η πιο αδύναμη από τότε που το Πεκίνο εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της «μηδενικής Covid» στα τέλη του περασμένου έτους.
Latest News
Κίνηση-έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας - Μείωση 50 μ.β. στα επιτόκια
Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 0,5% - Η Ελβετία ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομία που χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική
Αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 3% του ΑΕΠ - Τι συζητούν οι Ευρωπαίοι
Αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να συμφωνηθούν στη σύνοδο κορυφής του NATO, το 2025, εντείνοντας την πίεση στους εθνικούς προϋπολογισμούς
Τι θα αποφασίσει το ιερατείο της ΕΚΤ για τα επιτόκια - Πού ποντάρουν οι αγορές
Οι αγορές σταθμίζουν τα δεδομένα που έχουν στο τραπέζι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και εκτιμούν πώς θα κινηθεί
Λίβανος: Πρώτη παράδοση κατεχομένου εδάφους από το Ισραήλ
Αμερικανός στρατηγός βρίσκεται στον Λίβανο για να επιβλέψει την παράδοση
Η μεγάλη αποτυχία του στοιχήματος των Shell και BP στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα για πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως γύρισε μπούμερανγκ
Ποιες είναι προτεραιότητες Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες
Οι πέντε κορυφαίες προτεραιότητές του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες στο Οβάλ γραφείο
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία