«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξή του στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτά τα λάθη θα προσμετρηθούν σε έναν ανασχηματισμό, παρότι αρχικά σημείωσε πως έχει «την απαίτηση» να κάνει αυτοκριτική, λέγοντας «ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη το φετινό καλοκαίρι, αλλά προτιμώ να μιλήσω για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα», ήταν ξεκάθαρος ως προς τις ενδεχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ποτέ δεν είπε ότι δεν έγιναν λάθη.

Εξάλλου, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, διαμήνυαν τις τελευταίες ημέρες «περιμένετε να ακούσετε τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ», κάθε φορά που ετίθετο η ερώτηση περί ανασχηματισμού.

Περισσότερη θωράκιση

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο την Πολιτική Προστασία. Ο στόχος είναι να υπάρχουν όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες, ενώ σημείωσε ότι οι ειδικοί θα κρίνουν αν τα έργα που έγιναν στη Θεσσαλία για τις πλημμύρες ήταν αποτελεσματικά.

Πρόσθεσε ότι η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο θα ενταχθούν στην Πολιτική Προστασία, και σημείωσε ότι χρειάζεται η λιγότερο γραφειοκρατική εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής κρίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση