Όχι μόνο αδυνατεί να εκδηλώσει μια ισχυρή αντίδραση, αλλά πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στη ζώνη του “συναγερμού”, όπου συναντώνται οι κρίσιμοι εκθετικός και απλός κινητοί μέσοι των 200 ημερών, το τελευταίο προπύργιο των long.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,95% στις 1.159,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση επίσης 0,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.813,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,72% στις 896,39 μονάδες.

Αδύναμες στηρίξεις

Η αγορά δεν μπορεί να βγει από το πτωτικό σπιράλ των τελευταίων εβδομάδων, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο στους αγοραστές να κάνουν κινήσεις, αφού η απάντηση στο ερώτημα για το αν πρόκειται για διόρθωση ή για μια δομική πτώση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη. Μάλιστα, η πτώση ορισμένων τίτλων είναι τέτοιου μεγέθους, που εύλογα στη σκέψη πολλών έρχονται μνήμες από άλλες εποχές που μέχρι πρότινος θεωρούταν ότι είχαν παρέλθει.

Τεχνικά τώρα, για τον Γενικό Δείκτη, η περιοχή των 1.150-1.160 μονάδων χωρίζει τεχνικά την μακροπρόθεσμη τάση σε ανοδική και καθοδική, καθώς εκεί εντοπίζονται ο εκθετικός ΚΜΟ των 200 ημερών και ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών. Όσο κλείνει κάτω από τις 1.193 μονάδες, η τάση παραμένει πτωτική. Ο Τραπεζικός Δείκτης προσπαθεί να συντηρήσει τις στηρίξεις των 890 και 880 μονάδων, αφού ακολουθούν οι 868 μονάδες, ενώ όσο κλείνει κάτω από τις 943 μονάδες η τάση παραμένει επιθετικά πτωτική.

Το κλίμα όμως είναι βαρύ για αισιοδοξία αναφορικά με τις στηρίξεις, αθροίζοντας τόσο τις πιέσεις σε όλο το ταμπλό, όσο και τους επενδυτικούς φόβους διεθνώς. Συν ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αρκετοί εγκλωβισμοί, καθώς πολλοί τοποθετήθηκαν υπό την προοπτική της σταδιακής εισροής μεγάλων όγκων επενδυτικών κεφαλαίων, με πρώτο προορισμό (βάσει στάθμισης) τις τραπεζικές μετοχές και άλλα “βαριά” χαρτιά του 25άρη.

Στο ταμπλό

Εντύπωση προκαλεί σήμερα η εικόνα της Τέρνα Ενεργειακής, η οποία έχει προσγειωθεί στα 13,32 ευρώ, με απώλειες 4,58%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στο -7,45%. Στο -3,39% είναι και η Cenergy, ενώ οι απώλειες σε Βιοχάλο, Eurobank, Aegean και Motor Oil ξεπερνούν το 2%.

Άνω του 1% είναι η πτώση σε Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank και Εθνική, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Autohellas, ΔΕΗ, Σαράντης, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες