Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη κάλεσαν σήμερα να υπάρξουν περισσότερες ανθρωπιστικές παύσεις στις μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

“Χρειάζεται πιο επείγουσα δράση για να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε περαιτέρω ανθρωπιστικές παύσεις ώστε να καταστεί αυτό δυνατό”, δήλωσαν οι ηγέτες της G7 σε κοινή δήλωση μετά την ψηφιακή τους σύνοδο κορυφής.

G7: Έκκληση στο Ισραήλ για «ανθρωπιστικές παύσεις»

Οι ηγέτες κάλεσαν επίσης το Ιράν να απόσχει από την παροχή υποστήριξης στη Χαμάς καθώς και στους μαχητές της Χεζμπολάχ και στους αντάρτες Χούθι στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, με κάθε τρόπο προσπαθεί το Ισραήλ να εξοντώσει τα στρατηγεία και τα στελέχη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Με τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις να συνεχίζονται σε όλον τον παλαιστινιακό θύλακα, οι IDF φέρεται να έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο τους να πλημμυρίσουν τις σήραγγες της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Οι αγωγοί δίνουν τη δυνατότητα να διοχετεύονται χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού κάθε ώρα. Βίντεο, που έχουν δημοσιευτεί στα social media, δείχνουν την άντληση θαλασσινού νερού από τον ισραηλινό στρατό, ενώ σε άλλα οι χρήστες ισχυρίζονται ότι οι IDF έχουν αρχίσει ήδη να πλημμυρίζουν τα τούνελ της Χαμάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή