Στο συμπέρασμα ότι η Χαμάς έχει χάσει το 20%-30% των μαχητών της μετά από μήνες πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, πράγματο οποίο σημαίνει ότι απέχει πολύ από το να καταστραφεί, καταλήγειμια έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ποσοστό  χαμηλότερο από την εκτίμηση του Ισραήλ ότι σκότωσε 10.000 μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι οι υπηρεσίες διαπίστωσαν, ότι η Χαμάς διαθέτει ακόμη αρκετό οπλισμό για να συνεχίσει να πλήττει τις ισραηλινές δυνάμεις και να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ «για μήνες» και ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει την αστυνομική της δύναμη σε τμήματα της πόλης της Γάζας.

Αν και μεμονωμένοι μαχητές της Χαμάς μπορεί να πρέπει να αναλάβουν περισσότερα καθήκοντα, δεδομένου ότι έχουν χάσει συντρόφους, απέχουν πολύ από το να είναι ανίκανοι και έχουν αλλάξει την επιχειρησιακή τους τακτική για να προσαρμοστούν, αναφέρει το δημοσίευμα που τιτλοφορείται: «Ο μέχρι τώρα απολογισμός της Χαμάς υπολείπεται των πολεμικών στόχων του Ισραήλ».

Οι περισσότεροι από τους μαχητές που τραυματίστηκαν θα επιστρέψουν στη μάχη
Σύμφωνα με την έκθεση, οι εκτιμήσεις του Ισραήλ για 16 χιλιάδες τραυματίες μαχητές της Χαμάς – οι μισοί από τους οποίους θεωρείται ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν – είναι πολύ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ για 10. 500-11. 700 τραυματίες, εκ των οποίων περισσότεροι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης.

Η αμερικανική εκτίμηση, που περιλαμβάνεται σε απόρρητη έκθεση νωρίτερα αυτό το μήνα, αντλήθηκε από υποκλαπείσες επικοινωνίες, ανάλυση των ερειπίων στη Γάζα, παρακολούθηση της περιοχής από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα