Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τις συναλλαγές να είναι υποτονικές λόγω των εορτασμών της σεληνιακής πρωτοχρονιάς, ενώ η αγορά στην Κίνα θα παραμείνει κλειστή για όλη την εβδομάδα. Σε αργία ήταν σήμερα οι αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,4% στις 7.614,90 μονάδες.

Από την άλλη, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε στις 36.897,42 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,1%. Ο Topix υποχώρησε 0,2% στις 2.557,88 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ξεπέρασε το όριο των 37.000 μονάδων σε ενδοημερήσια βάση, αγγίζοντας τα υψηλά 34 ετών την Παρασκευή.

Η αγορά της Ιαπωνίας τήρησε στάση αναμονής επί της ουσίας, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την ισραηλινή στρατιωτική δραστηριότητα στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την περιοχή και ο απολογισμός των νεκρών είναι τεράστιος.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάλεσε «όλα τα μέρη» να ενεργήσουν σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και «να ενεργήσουν καλή τη πίστη με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές