Στο χονδρικό εμπόριο μαργαρινών επεκτείνεται η οικογένεια Γιαβρόγλου της εταιρείας Μύλοι Σόγιας με τον Χρήστο Φώλια, νονό της αλυσίδας Goody’s και πρώην υπουργό Ανάπτυξης επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, να συμμετέχει στο νέο εγχείρημα.

Με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ χθες, 2 Απριλίου, συστάθηκε η ανώνυμη εταιρεία Emerald Foods με μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ και μοναδικό σκοπό το χονδρικό εμπόριο μαργαρίνης και παρόμοιων παρασκευασμάτων. Η εταιρεία Μύλοι Σόγιας ΑΕ ελέγχει το 70% της νεοσύστατης εταιρείας, ενώ στην Χρήστος Φώλιας και ΣΙΑ ΕΕ ανήκει το υπόλοιπο 30%.

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας πρόεδρος ορίστηκε η κα Μαρίνα Γιαβρόγλου, η «σιδηρά κυρία» πίσω από την εταιρεία Μύλοι Σόγιας, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και επικεφαλής της Επιτροπής του ΕΒΕΑ για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Ηγεσία, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε σύζυγός της Κωνσταντίνος Γιαβρόγλου. Ο γιος τους Στάθης Γιαβρόγλου έχει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, όπως και στην εταιρεία Μύλοι Σόγιας, που πλέον διοικείται από την τρίτη γενιά της οικογένειας, ενώ επίσης διευθύνων σύμβουλος είναι και ο Χρήστος Φώλιας.

Οι δύο εταίροι

Η Μύλοι Σόγιας Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή πρωτεϊνών, σπορελαίων, δημητριακών και ελαιολάδων αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ζωοτροφών, με τον τζίρο του ομίλου το 2022 να ξεπερνά τα 528 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 32% σε σχέση το 2021. Το τελικό αποτέλεσμα του ομίλου μετά από φόρους ανήλθε σε κέρδη 18,12 εκατ. ευρώ από 12,19 εκατ. ευρώ το 2021.

Από την άλλη ο Χρήστος Φώλιας, που οι περισσότεροι τον θυμούνται από τα περίφημα 41 μέτρα για την ακρίβεια που είχε ανακοινώσει το 2008 από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα και στην επιχειρηματική σκηνή.

Εκ των συνιδρυτών της αλυσίδας Goody’s, της πρώτης ελληνικής αλυσίδας fast food, συμμαχώντας με άλλους ισχυρούς παίκτες, σήμερα είναι πρόεδρος της της εταιρείας καπνικών Real Tobacco με έδρα στο Κιλκίς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις