« Το 2024 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη με θετικά μηνύματα». Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς (10 – 13 Απριλίου) και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ωστόσο, η υπουργός επισήμανε ότι εμάς μας ενδιαφέρει πλέον να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα, με μέριμνα για τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζομένους.

ΙΝΣΕΤΕ: Στα 28,5 δισ. ευρώ η συμβουλή του τουρισμού στην οικονομία – Πόσα ξόδεψαν πέρυσι οι τουρίστες

Ειδικότερα, η Όλγα Κεφαλογιάννη εξήγησε ότι, όταν ανέλαβε το υπουργείο, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα αν θα συνέχιζε στην πεπατημένη στρατηγική που επιδιώκει χρονιές με ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα.

«Εμείς όμως ακολουθήσαμε έναν διαφορετικό δρόμο, μπαίνουμε σε νέο κύκλο ανάπτυξης και στη νέα σελίδα ο πολιτισμός είναι σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της τουριστικής ανάπτυξης», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι ο πολιτισμός δεν είναι μόνο τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά τα φεστιβάλ, τα έθιμα και οι παραδόσεις μας, δηλαδή η επιστροφή στις ρίζες.

Η υπουργός αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και τόνισε ότι το ταμείο είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία γιατί το υπουργείο Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια ώστε να αναπτύξει την τουριστική προσφορά. «Έχουμε προκηρύξει έργα και έχει ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησης. Το στοίχημα είναι μέσα σε σφιχτά χρονοδιαγράμματα να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχοι του υπουργείου είναι να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν, να βελτιωθούν υπηρεσίες και υποδομές, να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και να διαχυθούν τα οφέλη σε όλες τις περιοχές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, όπως εξήγησε, με τη χρηματοδότηση χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων, με την ψηφιακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση που σημαίνει πιο πράσινες μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια και με την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, με το οποίο θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για περισσότερες τουριστικές επενδύσεις με έμφαση σε ειδικές υποδομές, όπως οι μαρίνες, και θα εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο για το time sharing.

Τέλος, σε σχέση με τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι την επόμενη μέρα θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο τουρισμός και σε επίπεδο συμβουλίων να θεσμοθετηθεί πιο τυπικά το συμβούλιο υπουργών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα