Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του εδάφους του, δήλωσε απόψε (15/4) ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

«Η εκτόξευση τόσων πυραύλων και drones εναντίον του ισραηλινού εδάφους θα απαντηθεί», τόνισε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση της Νεβατίμ, στο νότιο Ισραήλ, η οποία επλήγη στη διάρκεια της επίθεσης του Ιράν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Τη νύχτα που το πυραυλικό υπερθέαμα του Ιράν συντάραξε το Ισραήλ

Το Ιράν επιχείρησε να δικαιολογήσει την επίθεση, επικαλούμενο το «δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα» μετά το αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, κατά το οποίο σκοτώθηκαν επτά Ιρανοί αξιωματικοί.

Δέσμευση Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θέλει να αποφύγει μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Μαζί με τους εταίρους μας συντρίψαμε αυτήν την επίθεση» του Ιράν, είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι εργάζεται «για μια κατάπαυση του πυρός (στη Λωρίδα της Γάζας) που θα οδηγήσει τους ομήρους στο σπίτι τους και θα αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση της σύγκρουσης».

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό του Ιράκ Σία αλ Σουντάνι στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον είναι δεσμευμένη στην ασφάλεια του Ισραήλ και, παράλληλα, δεσμεύεται να προστατεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των εταίρων τους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ.

Ο Σουντάνι παραδέχτηκε ότι οι απόψεις του Ιράκ και των ΗΠΑ για το τι συμβαίνει στην περιοχή μπορεί να διαφέρουν. Ωστόσο, η σχέση των δύο χωρών βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και, όπως είπε, σκοπεύει να συζητήσει με τον Μπάιντεν την αναβάθμισή της, από μια στρατιωτική συνεργασία σε πλήρη εταιρική σχέση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω