Ο στρατός του Ισραήλ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και τους εκτοπισμένους να εκκενώσουν τις ανατολικές συνοικίες της Ράφα και να κατευθυνθούν σε μια «διευρυμένη ανθρωπιστική ζώνη» στη νότια Γάζα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι απευθύνουν την έκκληση για εκκένωση μέσω «ανακοινώσεων, γραπτών μηνυμάτων, τηλεφωνημάτων και εκπομπών στα μέσα ενημέρωσης στα αραβικά».

Ισραήλ: Λογοκρισία, κλείσιμο και κατάσχεση εξοπλισμού του Al Jazeera

«Το θέμα αυτό θα προχωρήσει σταδιακά σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της κατάστασης που θα γίνονται συνεχώς», πρόσθεσε.

«Οι IDF θα συνεχίσουν να πολεμούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες»

Οι IDF δήλωσαν ότι η επιχείρηση είναι «περιορισμένης έκτασης» και εκτίμησαν ότι θα χρειαστεί να μετακινηθούν περίπου 100.000 άνθρωποι. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι είχαν δει οικογένειες να εγκαταλείπουν περιοχές ανατολικά της Ράφα τη Δευτέρα.

«Αναγκαία η επιχείρηση στη Ράφα»

Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψης από τη Χαμάς των προτάσεων για κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες προέβλεπαν την απελευθέρωση κάποιων από τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant σήμερα.

Στην ανακοίνωσή του ο Gallant διευκρίνισε ότι μετέφερε το μήνυμα αυτό στον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη νύχτα.

«Ρίψη φυλλαδίων»

Ο ισραηλινός στρατός έκανε ρίψη φυλλαδίων πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας, μέσω των οποίων προειδοποιεί τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τα σύνορα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Ένα φυλλάδιο, που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, ανακοινώνει την επέκταση της καθορισμένης ανθρωπιστικής ζώνης στην περιοχή al-Mawasi.

«Στην περιοχή αυτή θα συνεχιστεί η διευρυμένη ανθρωπιστική βοήθεια. Οι IDF θα συνεχίσουν να πολεμούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Ως εκ τούτου: Η πόλη της Γάζας είναι μια επικίνδυνη ζώνη μάχης, αποφύγετε τη διέλευση προς τα βόρεια του Wadi Gaza», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Απαγορεύεται να πλησιάσετε τους ανατολικούς και νότιους φράχτες ασφαλείας», προσθέτει το φυλλάδιο των IDF.

Το δεύτερο φυλλάδιο, το οποίο απευθύνεται στους κατοίκους και σε όσους βρίσκουν καταφύγιο στις ανατολικές γειτονιές της Ράφα, προειδοποιεί ότι «οι IDF πρόκειται να επιχειρήσουν με δύναμη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή που διαμένετε σήμερα, όπως έχουν επιχειρήσει οι IDF μέχρι τώρα».

«Οποιοσδήποτε βρίσκεται στην περιοχή θέτει τον εαυτό του και τα μέλη της οικογένειάς του σε κίνδυνο», αναφέρεται.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα