
Η Εστέ Λόντερ έχτισε μια αυτοκρατορία καλλυντικών το τιμόνι της οποίας κάποτε φιλοδοξούσε να αφήσει στα χέρια των απογόνων της. Αλλά αυτή η επιθυμία της εκλιπούσης αυτοκράτειρας της ομορφιάς έμελλε να διαλυθεί καθώς τα μέλη της οικογένειας αποχωρούν από τους σημερινούς τους ρόλους στον κολοσσό Estée Lauder, αφήνοντας την εταιρεία χωρίς Λόντερ στην καθημερινή διαχείριση για πρώτη φορά από την ίδρυσή της πριν από 75 χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει τη χειρότερη προοπτική της εδώ και χρόνια.
Estée Lauder: Ο διάδοχος βρέθηκε – Ξεκινά η πορεία ανασυγκρότησης
Την Πέμπτη, οι μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί, αφού η εταιρεία απέσυρε τις προοπτικές της για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους λόγω, όπως είπε, αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με τις δραστηριότητές της στην Κίνα και των σχεδίων του επερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου της, ο οποίος αναλαμβάνει το τιμόνι τον Ιανουάριο.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η Estée Lauder έχει επανειλημμένα περικόψει τις προοπτικές της, δίνοντας την εντύπωση στη Wall Street ότι τα στελέχη δεν έχουν γνώση της επιχείρησής τους, σημειώνει το Bloomberg.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, δύο από τα ξαδέρφια Λόντερ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους στην εταιρεία τους επόμενους μήνες για να επικεντρωθούν στη δουλειά τους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Τα προβλήματα της Estée Lauder
Η Τζέιν Λόντερ εγκατέλειψε τη θέση της ως επικεφαλής δεδομένων για να επικεντρωθεί στον ρόλο της στο διοικητικό συμβούλιο. «Σκοπεύω να εργαστώ αποκλειστικά ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αφοσιωμένη μέτοχος», έγραψε η Τζέιν Λόντερ σε ένα εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας που στάλθηκε αυτή την εβδομάδα και προβλήθηκε από το Bloomberg News. «Αυτή η αλλαγή θα μου επιτρέψει να έχω τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και επιρροή στο μέλλον των εταιρειών Estée Lauder».
Ο Ουίλιαμ Λόντερ παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως εκτελεστικός πρόεδρος και θα επικεντρωθεί στο έργο του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Ο επί μακρόν διευθύνων σύμβουλος Φαμπρίτσιο Φρέντα αποχωρεί τον Ιανουάριο. Και οι δύο άνδρες διατηρούν τις θέσεις τους από το 2009.
«Η μακροχρόνια καθημερινή διαχείριση της εταιρείας της οικογένειάς μας εξελίσσεται και αντανακλά την επιθυμία μου να επικεντρωθώ περισσότερο στη συνολική στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας», ανακοίνωσε ο Ουίλιαμ σε δελτίο τύπου την Τετάρτη, ανακοινώνοντας το διορισμό του μακροχρόνιου στελέχους της Estée Lauder Στεφάν ντε λα Φαβεριέ ως Διευθύνων Σύμβουλος.
Η Τζέιν και ο Ουίλιαμ είναι δύο από τους τέσσερις Λόντερ στο 15μελές διοικητικό συμβούλιο.
Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 66% τα τελευταία δύο χρόνια, κλείνοντας στα 68,21 δολάρια την Πέμπτη, από περίπου 200 δολάρια το 2022.


Latest News

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman