Ημέρες 2008 ζει η ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου, καθώς ο μέσος ναύλος στα μεγαλύτερου μεγέθους πλοία που μεταφέρουν σιδηρομετάλλευμα, στα capes, ξεπέρασε τα 61.000 δολ. την ημέρα επίπεδα που έχουν να δουν από το 2008.

Αν και την Παρασκευή ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου ο Baltic Dry Index (BDI) έκανε μια μικρή διόρθωση επτά μονάδων και έκλεισε στις 4.644 μονάδες, εντούτοις όλες οι εκτιμήσεις των αναλυτών συγκλίνουν ότι η ζήτηση για πλοία αυτής της κατηγορίας είναι ισχυρή και θα υπάρχει θετική συνέχεια για τους πλοιοκτήτες τις επόμενες ημέρες.

Η αγορά των πλοίων Capesize συνέχισε την ανοδική της ρότα την περασμένη εβδομάδα και έφτασε σε νέα υψηλά αναφέρει το Baltic Exchange.

Ο μέσος ημερήσιος ναύλος στο Capesize 5TC που περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά δρομολόγια, έκλεισε την Παρασκευή στα 61.309 δολάρια κερδίζοντας πάνω από 8.000 δολ. όλη την εβδομάδα.

Η κύρια κινητήρια δύναμη για την αγορά προέρχεται όπως σημειώνει το Baltic Exchange από την περιοχή του Ειρηνικού, όπου οι ναυλωτές της Δυτικής Αυστραλίας είχαν περιορισμένες επιλογές καθώς ήταν κακός ο καιρός στην Ανατολική Κίνα με τα πλοία να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ωστόσο, αυξημένη ζήτηση καταγράφεται και στον Ατλαντικό, όπου ο ημερήσιος ναύλος σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φτάσει και τα 81.775 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά