Το στενό εύρος και η μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα ήταν τα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης, όπου δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση.

Μια ανάλυση που θέλει τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σε βραχυπρόθεσμο θετικό momentum, με τον στόχο να βρίσκεται στην περιοχή των 930 μονάδων, κάτι που δείχνει να είναι συνεπές και με τη μεσοπρόθεσμη ανάλυση ως το άνω όριο του ατασικού σχηματισμού.

Η κοντινή στήριξη οριοθετείται στις 910-912 μονάδες, με την κύρια στις 905.

Προφανώς, η επενδυτική συμπεριφορά καταλύεται τοπικά από τη μετοχή της ΔΕΗ, για δύο -τουλάχιστον- λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με την έκτακτη ενσωμάτωση αυτής στον μεγάλο δείκτη της Morgan Stanley, με εκκίνηση την 17η του Νοεμβρίου, ώστε να αναμένουμε εκθετική αύξηση εισροών στη σημερινή δημοπρασία, ύψους έως και 180 εκατ. ευρώ κατά τα λεγόμενα του οίκου.

Ο δεύτερος σχετίζεται με την είσοδο των νέων μετοχών που προκύπτουν από την ολοκληρωθείσα ΑΜΚ της, ύψους 1,35 εκατ. ευρώ. Και μολονότι δεν πρόκειται να συναλλαχθούν σύντομα οι περισσότερες εξ αυτών, καθώς οι νέοι θεσμικοί μέτοχοι έχουν μεσο-μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, μολαταύτα το 16% premium από την τιμή διάθεσης των 9 ευρώ, είναι ένας πειρασμός.

Τέλος, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ και τις εκείθεν αγορές μετοχών, καθώς το αγκάθι του πληθωρισμού παραμένει, όπως και η νευρικότητα των επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News