Θύμα κυβερνοεπίθεσης γνωστοποίησε ότι έπεσε σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian, προφανώς λόγω κακόβουλου λογισμικού, χωρίς όμως να προκύπτουν – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – εμπόδια στη δημοσίευση άρθρων στον ιστότοπό της ή στην προετοιμασία για την έκδοση του ημερήσιου φύλλου.

Η διεύθυνση ζήτησε από τους υπαλλήλους να εργαστούν εξ αποστάσεως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εν αναμονή της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί.

Pegasus: To FBI ένα βήμα πριν τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού

Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες

«Ένα σοβαρό περιστατικό επηρέασε το δίκτυο και τα συστήματα πληροφορικής μας το τελευταίο 24ωρο», αναφέρει η διευθύνουσα σύμβουλος Άννα Μπέιτσον σε μήνυμά της προς το προσωπικό. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για επίθεση με κακόβουλο λογισμικό, αλλά εξακολουθούμε να εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες», συμπληρώνει.

Η δημοσίευση άρθρων στον ιστότοπο του Guardian συνεχιζόταν το απόγευμα της Τετάρτης και η διεύθυνση δηλώνει βέβαιη ότι η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει κανονικά αύριο Πέμπτη.

Χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό, χάκερ εισβάλλουν σε δίκτυα υπολογιστών και κλειδώνουν ή κρυπτογραφούν τα δεδομένα, με σκοπό να ζητήσουν στη συνέχεια λύτρα – τις περισσότερες φορές σε κρυπτονομίσματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα