Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,375%, λήξης 15 Ιουνίου 2034, σε άυλη μορφή, θα διεξαχθεί αύριο σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, ενώ σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και  ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 250 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 (Τ+5).

ΟΔΔΗΧ: Έκδοση 3μηνων εντόκων στις 30 Απριλίου

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 22ας Μαΐου 2024 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή). Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία. Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ. Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

ΟΔΔΗΧ: Στο 3,61% η απόδοση για το ομόλογο λήξης 2035

Τον Απρίλιο το ελληνικό δημόσιο προχώρησε στην επανέκδοση μέσω δημοπρασίας ελληνικών τίτλων 1,875%, λήξεως 4 Φεβρουαρίου 2035, με την οποία ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), άντλησε 200 εκατ. ευρώ. Η απόδοση των τίτλων διαμορφώθηκε στο 3,61%.

Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 714 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτοντας 3,57 φορές την έκδοση. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία