Περισσότερες μετοχές διατέθηκαν στο placement της Mytilineos έναντι του αρχικού πακέτου των μετοχών που ήταν στα 4,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες διατέθηκαν συνολικά 7,2 εκατ. μετοχές, ήτοι το 5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η τιμή διάθεσης των μετοχών στο κλείσιμο του placement ήταν στα 35,50 ευρώ ανά μετοχή με ένα discount στο 4% σε σχέση με το μέσο όρο των 30 και 90 ημερών και ακριβώς σε σχέση με το μέσο όρο των 52 εβδομάδων. Πάντως η τιμή κλεισίματος της σημερινής (21 Μαίου) συνεδρίασης στο ΧΑ που ήταν στα 38,94 ευρώ.

Το discount θεωρείται από τους αναλυτές πώς κινήθηκε στα καθιερωμένα επίπεδα για placements.

Mytilineos: Υψηλή ζήτηση για το placement των 4,5 εκατ. μετοχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση για το πακέτο των μετοχών που αντιστοιχεί στο 3,15% του συνολικού κεφαλαίου, ήταν εκκρηκτική. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κάλυψη ήταν τουλάχιστον 1,8 με 1,9 φορές πάνω. Για το λόγο αυτό διατέθηκαν περισσότερες μετοχές.

Πηγές επίσης αναφέρουν ότι η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη από funds του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Επίσης οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το πακέτο των μετοχών να διανεμήθηκε σε αρκετούς επενδυτές.

Το Λονδίνο 

Η κίνηση αυτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου η Mytilineos να αυξήσει τη διασπορά των μετοχών και το κυριότερο να ανοίξει την πόρτα για την είσοδο κι άλλων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Στόχος είναι η προσέλκυση μόνο μακροπρόθεσμων επενδυτών και funds και το placement δεν είναι τυχαίο πώς έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η εταιρεία έχει αναγγείλει την προετοιμασία της για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Πηγές αναφέρουν πώς με τον τρόπο αυτό τόσο η ίδια η εισηγμένη όσο και άλλοι επενδυτές που θα τοποθετηθούν αναμένεται να αποκομίσουν κέρδη και υπεραξίες από το dual listing της ελληνικής εταιρείας.

Η εισηγμένη στις 25 Απριλίου είχε ανακοινώσει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Το χρονοδιάγραμμα ήταν για τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Όπως τονιζόταν από την εταιρεία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αξιολόγησης, η Mytilineos παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Έχοντας σταθερά και επανειλημμένως υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους αλλά και τους στρατηγικούς της στόχους, η Mytilineos Energy & Metals έχει ξεκινήσει μία ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους  χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της. Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η Mytilineos θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), την βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure)», σημείωνε σχετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις