Συμβουλές για την καλύτερη εργασιακή ενδυνάμωση προσφέρει το Bloomberg, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν θέσει ως στόχο για τη νέα χρονιά να ενισχύσουν την καριέρα τους.

Με την απειλή της παγκόσμιας ύφεσης να διαφαίνεται στον ορίζοντα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο παραθέτει πέντε «κόλπα» για να διασφαλίσετε πιο εύκολα την εργασιακή ανέλιξη.

Γιατί ο «γκουρού» πρόβλεψης των υφέσεων φέτος κάνει λάθος

1. Σωστή διαχείριση της τηλεργασίας

Η απόκτηση προαγωγής δεν έρχεται μόνο με τη σωστή δουλειά και την καλή απόδοση. Προαγωγή παίρνει κάποιος με βάση και το πόσο ορατή είναι η δουλειά του. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, εάν  το αφεντικό «βλέπει» το τι προσφέρετε ως εργαζόμενος μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μελέτη του 2019, η φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας και η επαφή με τους προϊσταμένους μπορεί να οδηγήσει σε θετική εξέλιξη στη δουλειά, ενώ ξεχωριστή μελέτη έδειξε πως η τηλεργασία μειώνει το ποσοστό προαγωγής, παρά το γεγονός πως συνδέεται με υψηλότερη παραγωγικότητα. Επομένως καλό θα ήταν ο εργαζόμενος να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας στο γραφείο, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ορατότητα του.

2. Η καριέρα σας πρέπει να είναι ανθεκτική στην ύφεση

Καθώς η οικονομία επηρεάζει τα σχέδια εξέλιξης της σταδιοδρομίας σας, θα πρέπει να κάνετε ένα εξονυχιστικό έλεγχο στους στόχους και το έργο σας και να δείτε πώς σας «ακουμπά» η φουρτούνα. Εν ολίγοις, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να στηρίξετε το προφίλ σας: προσπαθήστε να αποκτήσετε επιπλέον δεξιότητες και προσπαθήστε να αναμιχθείτε στο κομμάτι της εταιρείας που μπορεί να επιφέρει περισσότερες απολαβές στην επιχείρηση. Εν μέσω ύφεσης, η εταιρεία τείνει να στηρίζει τους εργαζόμενους που συμβάλλουν στον τζίρο της.

Επιπλέον, κοιτάξτε ποιες επιχειρήσεις θα επηρεαστούν λιγότερο από την ύφεση ή αυτές που επί του παρόντος διαθέτουν υψηλό ποσοστό κενών θέσεων.

3. Βρείτε τον κατάλληλο ρόλο

Η αλήθεια είναι πως εάν το εργασιακό αντικείμενό σας, σας αρέσει, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνετε πολύ καλοί στη δουλειά σας. «Είναι πολύ πιο πιθανό να αποδώσεις καλά αν είσαι σε έναν ρόλο που απολαμβάνεις», είπε η σύμβουλος καριέρας Άλις Στέιπλτον.

Συχνά αυτό συνεπάγεται και πλήρη στροφή στο εργασιακό αντικείμενο. Σίγουρα αυτό βοήθησε κάποιους ανθρώπους, όπως μια νοσοκόμα να γίνει αρτοποιός, έναν δικηγόρο να επανεκπαιδευτεί ως σύμβουλος περιβάλλοντος και μια σύμβουλο να ανοίξει ανθοπωλείο.

Η υψηλή αποδοτικότητα θα σας προσφέρει και την ορατότητα για ενδεχόμενη προαγωγή.

Ομόλογα: Το «στοίχημα» των 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

4. Ενισχύστε τις δεξιότητες σας

Ο λιγότερο εκπληκτικό και πλέον αναμενομένος τρόπος για να ανεβείτε τα σκαλιά της ιεραρχίας το 2023 είναι με το να εμβαθύνετε τις δεξιότητες σας ή ακόμα και να αποκτήσετε καινούργιες. Το να επικεντρωθείτε στις δεξιότητες σας σημαίνει πως μεσομακροπρόθεσμα επενδύετε στην προαγωγή σας. Σκεφτείτε στρατηγικά και προσπαθήσετε να δώσετε έμφαση στις δεξιότητες που θα σας ξεχωρίσουν.

«Εστιάστε στις δεξιότητες, όχι στη δουλειά. Τα χρήματα και ο τίτλος εργασίας θα έρθουν με την απόκτηση των δεξιοτήτων», ανέφερε ο Άλιστερ Γουντς συνεργάτης στην PwC.

5. Απλά, μιλήστε με το αφεντικό σας

Ο πιο άμεσος τρόπος για να μάθετε πως μπορείτε να πάρετε προαγωγή είναι να μιλήσετε με τον προϊστάμενο σας και να τον ρωτήσετε τι χρειάζεται η εταιρεία και ποιες δεξιότητες θέλει να δει. Μόλις μάθετε ποια είναι τα αναγκαία συστατικά της επιτυχίας, κινηθείτε στρατηγικά για να πετύχετε αυτά τα σημεία.

«Κρατήστε αρχείο με όλα όσα κάνετε για να δείξετε ότι είστε έτοιμοι για προαγωγή», πρότεινε η κ. Στέιπλτον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive