Tον δικό της στόλο αεροπορικών εμπορικών μεταφορών εγκαινίασε στην Ινδία η Amazon, μέσω της Amazon Air, επιδιώκοντας να μειώσει ριζικά τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων της σε μια από τις βασικές αγορές της.

Η Ινδία είναι η τρίτη αγορά, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, όπου ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει λανσάρει την Amazon Air. Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ, η οποία ξεκίνησε την υπηρεσία το 2016 στις ΗΠΑ, διαθέτει ένα δίκτυο με περισσότερα από 110 τζετ που πετούν σε περισσότερες από 70 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Αmazon: Η AWS θα επενδύσει άλλα 35 δισ. δολάρια στη Βιρτζίνια για data centers

Η Amazon συνεργάζεται με την Quikjet Cargo Airline Private Ltd, μια εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων με έδρα την Μπεγκαλούρου, η οποία θα χρησιμοποιεί ένα αεροσκάφος Boeing 737-800 για να μεταφέρει προϊόντα.

Η Quikjet θα μεταφέρει αποστολές πελατών της Amazon στη Χιμπεράντ, την Μπενγκαλούρου, το Δελχί και τη Βομβάη, όπως ανέφερε η Amazon σε σχετική ανακοίνωσή της.

Υποστήριξη σε 1,1 εκατ. πωλητές

Ο κολοσσός τους ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος ανταγωνίζεται το Flipkart στην Ινδία που ανήκει στην Walmart, ανακοίνωσε επίσης ότι οι υπηρεσίες της Amazon Air θα υποστηρίξουν περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια πωλητές διαφόρων προϊόντων στη χώρα.

Η Amazon, η οποία χρησιμοποιεί τις δικές της υπηρεσίες επίγειας παράδοσης, συνεργάζεται επίσης με την Blue Dart Express, έναν από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Ινδίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]