Ένα μεγάλο project που αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 δισ. ευρώ προετοιμάζει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με στόχευση στην ελληνική ακτοπλοΐα και τη συνολική ενίσχυση του ναυτιλιακού κλάδου.

Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και Γενικός Διευθυντής της Apollonia Lines, Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος, έκανε πρόσφατα λόγο για ένα σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και έχει συναντήσει ιδιαίτερα θετικές αντιδράσεις τόσο από το υπουργείο Ναυτιλίας όσο και από τους ευρωπαϊκούς φορείς.

Οι στόχοι του εγχειρήματος, είναι πρώτον η ανανέωση του συνόλου του ακτοπλοϊκού στόλου, από τα μεγαλύτερα έως και τα μικρότερα πλοία, με νέες «πράσινες» επενδύσεις και δεύτερον η ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας και κατ’ επέκταση της ναυτιλιακής κοινότητας. Η χρηματοδότηση αναμένεται να προέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από δημόσιο και ιδιωτικό κεφάλαιο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, καταβάλλεται προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διευρυμένο μέτωπο κυβέρνησης, ναυπηγείων και άλλων ναυτιλιακών φορέων για την απορρόφηση των κεφαλαίων, σημείωσε ο κ. Αλεξανδράτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Blue Horizon: Ηχητικά ντοκουμέντα «καίνε» το πλήρωμα για τη δολοφονία του Αντώνη
Ακτοπλοΐα |

Blue Horizon: Ηχητικά ντοκουμέντα «καίνε» το πλήρωμα για τη δολοφονία του Αντώνη

Όπως αποκαλύπτεται, ο καπετάνιος έβλεπε τα πάντα στον καταπέλτη από τα μόνιτορ ενώ ο ίδιος, λίγη ώρα μετά, φέρεται να κατευθύνει τα μέλη του πληρώματος για τις καταθέσεις που θα δώσουν.