Η νότια περιφέρεια της Αττάλειας της Τουρκίας, που συχνά θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, έχει διατηρήσει την κατάταξή της με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες, και τις φιλικές προς το περιβάλλον παραλίες στον κόσμο, μετρώντας συνολικά 213.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κριτικής επιτροπής της Διεθνούς Γαλάζιας Σημαίας, συνολικά 519 παραλίες στην Τουρκία θα φέρουν Γαλάζιες Σημαίες φέτος. Η χώρα κατατάσσεται τρίτη στον κόσμο μετά τις 614 παραλίες με γαλάζια σημαία της Ισπανίας και τις 545 που διαθέτει η Ελλάδα.

Η Αττάλεια παρέμεινε ο κορυφαίος αποδέκτης του βραβείου σε επίπεδο πόλης, αυξάνοντας το σύνολο από 202 που είχε αποσπάσει πέρυσι.

Ακολούθησε η νοτιοδυτική επαρχία Μούγλα με 106 παραλίες με γαλάζιες σημαίες, η δυτική Σμύρνη με 66, η νοτιοδυτική Αϊδίν με 39 και η βορειοδυτική Μπαλικίσιρ με 36.

Η πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας, ένα διεθνές πρόγραμμα που υλοποιείται σε 47 χώρες, είναι ένα αποκλειστικό διεθνές οικολογικό σήμα που δίνεται σε παραλίες και μαρίνες αφού ελεγχθούν και πιστοποιηθεί ότι πληρούν ορισμένα κριτήρια που έχουν τεθεί από το Διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή