Τα επενδυτικά τους σχέδια στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες) ξεδιπλώνουν οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι της χώρας, ευρισκόμενοι και σε αναμονή του σχετικού θεσμικού πλαισίου που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε χθες αιτήσεις των ομίλων ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ομίλου Κοπελούζου για την ανάπτυξη μπαταριών που θα αποθηκεύουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από έργα ΑΠΕ.

Συνολικά τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που έλαβαν άδεια ξεπερνούν σε ισχύ τα 1,6 GW.

Πιο αναλυτικά, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή πήρε το «πράσινο» φως για 375 MW. Από 100 MW θα αναπτύξει στη Νέα Σάντα Ροδόπης και το Επιχειρηματικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, 150 MW στην Τρίπολη και 25 MW στη Θήβα.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έλαβε άδειες συνολικής ισχύος 950 MW. Τα συστήματα αποθήκευσης που θα στήσει… θα είναι 550 MW στην Πτολεμαϊδα και 100 MW στον Αγ. Δημήτριο της Κοζάνης, 150 MW στο Αμύνταιο και 150 MW στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ο όμιλος Κοπελούζου μέσω της εταιρίας συμφερόντων του PIRITIUM πήρε άδεια για μπαταρίες συνολικής ισχύος 300 MW στην Κοζάνη.

Η αποθήκευση ενέργειας κρίνεται στρατηγικής σημασίας για τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα και ο συγκεκριμένος τομέας αναμένεται να είναι το νέο πεδίο ανάπτυξης επενδυτικών σχεδίων και δραστηριότητας στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια