Σκληρούς χαρακτηρισμούς για την τρέχουσα κατάσταση των διεθνών αγορών ενεργητικού έκανε ο βετεράνος επενδυτής Μαρκ Μόμπιους, γκουρού της Wall Street με ειδικότητα στις αναδυόμενες αγορές.

Η μεταβλητότητα των αγορών και οι επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών θα παρακολουθούνται «πολύ προσεκτικά», προειδοποιεί ο βετεράνος επενδυτές Μαρκ Μόμπιους, χαρακτηρίζοντας «τρελές» τις κινήσεις ενεργητικού όπως το bitcoin καθώς καθοδηγούνται από «αποπροσανατολισμό και σύγχυση.» Ο Μόμπιους δεν είναι πρωτάρης σε καταστάσεις έντονης μεταβλητότητας αφού η εμπειρία του στις αναδυόμενες αγορές σίγουρα τον έχουν σκληραγωγήσει.

Ο Μόμπιους, ιδρυτής της Mobius Capital Partners, δήλωσε στο CNBC ότι οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά. «Οποιαδήποτε απόσυρση στην προσφορά χρήματος ως αποτέλεσμα της άρσης από τις κεντρικές τράπεζες, πιστεύω ότι θα είναι πολύ κακή για τις αγορές. Γιαυτό, πιστεύω ότι πρέπει να το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά,» είπε ο Μόμπιους για να προσθέσει: «Διανύουμε πολύ αβέβαιες εποχές, αυτό είναι σίγουρο». Ο γκουρού της Wall Street πιστεύει ότι η σπουδή των επενδυτών προς το ρίσκο και η μεταβλητότητα των αγορών είναι αποτέλεσμα σύγχυσης.

«Πολύς κόσμος έχει χρήμα στα χέρια του και θέλει να κάνει κάτι με αυτό, όμως πολύς κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση. Το γεγονός ότι βλέπουν το bitcoin, στο οποίο είχαν τόσο πολύ εμπιστοσύνη, να υποχωρεί στο βαθμό που πέφτει σήμερα, προκαλεί σύγχυση,» τόνισε. «Αυτός ο περίεργος συνδυασμός, του διαθέσιμου ρευστού και της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού  βρίσκεται πίσω από αυτές τις τρελές κινήσεις της αγοράς,» είπε ο Μόμπιους που ωστόσο εκτιμά ότι οι αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία αν οι κεντρικές τράπεζες δεν προχωρήσουν σε πρόωρη άρση των μέτρων στήριξης.

Ο Μόμπιους σημείωσε το γεγονός ότι ορισμένες αναδυόμενες αγορές απέδωσαν καλά εκμεταλλευόμενες την αυξημένη ρευστότητα παγκοσμίως και ειδικότερα πως ορισμένα νομίσματα, όπως το κινεζικό ρέμνιμπι και το ρεάλ Βραζιλίας, κατέγραψαν πολύ καλές επιδόσεις πέρυσι, ωστόσο, προειδοποίησε ότι η προοπτική για τα νομίσματα είναι απρόβλεπτη επίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές