Η δημιουργία μιας πλατφόρμας εμπορίας φυσικού αερίου αποτελεί  το επόμενο σημαντικό βήμα για το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (EΧΕ) που γιόρτασε προσφάτως την τρίτη επέτειο από ιδρύσεως του.

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Διαχειριστή Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), τη ΡΑΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ΕΧΕ σχεδιάζει το μοντέλο για τη νέα πλατφόρμα εμπορίας φυσικού αερίου που αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2021.

Φέτος, η HEnEx θα ξεκινήσει τη λειτουργία τριών συμπληρωματικών περιφερειακών ενδοημερήσιων δημοπρασιών (Complementary Regional Intraday Auctions – CRIDA) και προβλέπει τη ενσωμάτωσή του στην πρωτοβουλία European Cross-Border Intraday (XBID) το πρώτο τρίμηνο του 2022. Επιπλέον, με αφορμή την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της ηπειρωτικής χώρας η HEnEx κατευθύνει, επίσης, και την ενσωμάτωση του νησιού στις υπάρχουσες αγορές Day-Ahead και Intraday της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στο υπάρχον δυναμικό και εξελισσόμενο περιβάλλον της Ενεργειακής αγοράς, το ΕΧΕ δεσμεύεται να συμβάλει στη βιωσιμότητα και να παρέχει υψηλής ποιότητας, διαφανείς και αμερόληπτες υπηρεσίες στους συμμετέχοντες στις αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές