Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων τελικά θα απαγορεύσουν όλους τους θεατές από τους Αγώνες φέτος αφού η Ιαπωνία κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να περιοριστεί η νέα εξάπλωση μολύνσεων Covid-19, όπως αναφέρει το Reuters.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ’ όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων, που διαρκεί από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

«Σε πολλές περιοχές της Ιαπωνίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται από το τέλος του περασμένου μήνα στην περιοχή του μείζονος Τόκιο», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία είχε προαναγγελθεί χθες, Τετάρτη, από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η εξέλιξη αυτή είναι ένα ακόμα χτύπημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που ήδη έχουν αναβληθεί για ένα έτος λόγω της πανδημίας και το κόστος από την αναβολή αυτή έχει εκτιναχθεί για τους διοργανωτές.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές είχαν ήδη απαγορεύσει στους διεθνείς θεατές και είχαν θέσει όριο και στους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότητας των σταδίων με ανώτατο πλαφόν τα 10.000 άτομα.

Περισσότεροι από 11.000 αθλητές αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για να συμμετάσχουν, μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και βοηθητικό προσωπικό που έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητοι για την διεξαγωγή των Αγώνων.

Σε εθνικό επίπεδο, μέχρι σήμερα η Ιαπωνία έχει αναφέρει περίπου 811.000 κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 14.800 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει δεχθεί σκληρή κριτική στο εσωτερικό λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στη διάθεση των εμβολίων. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ένας στους τέσσερις Ιάπωνες έχει κάνει μία δόση εμβολίου κατά της Covid, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι