Ανεβάζει στροφές ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς σε καθημερινή βάση υποβάλλονται ακόμη και περισσότερες από 100.000 δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τις πρώτες 42 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν 1,74 εκατ. δηλώσεις, ενώ πέρυσι, στο ίδιο διάστημα, είχαν υποβληθεί 1,21 εκατ. Κύκλοι της ΑΑΔΕ εκτιμούν ότι στις ημέρες που απομένουν, έως τις 27 Αυγούστου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών δηλώσεων.

Η διαδικασία ξεμπλόκαρε μετά και την επίλυση από το υπουργείο Εργασίας του θέματος με την αποστολή του αρχείου με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων σε αναστολή, το σύνολο των σχετικών στοιχείων έχει αναρτηθεί και προσυμπληρωθεί από την ΑΑΔΕ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 27 Αυγούστου θα ανοίξει τον δρόμο για να τρέξει η διαδικασία της εκκαθάρισης του φετινού ΕΝΦΙΑ καθώς για να υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, αν η προθεσμία παραταθεί, τότε ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί αργότερα και, συνεπώς, θα πρέπει να καταβληθεί σε λιγότερες δόσεις από τις προβλεπόμενες.

Οι κωδικοί

Οι κωδικοί που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι:

Οι κωδικοί 023 – 024 αφορούν στην απαλλαγή αποδείξεων για τους άνω των 60 και είναι προσυμπληρωμένοι.

Οι κωδικοί 985-986 αφορούν στην απαλλαγή αποδείξεων για τους πληττόμενους και είναι επίσης προσυμπληρωμένοι.

Οι κωδικοί 049 -050 αφορούν στις αποδείξεις για όσους δεν εξαιρούνται, και πρέπει να συμπληρωθούν από εμάς.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις ενοικίων, οι οποίες εισπράχθηκαν στο 2021, αυτές θα πρέπει να δηλωθούν του χρόνου.

Ακόμα, οι επιστρεπτέες προκαταβολές είναι προσυμπληρωμένες στον κωδικό 999, στο Ε3.

Τέλος, οι κωδικοί 781-782 έχουν να κάνουν με τα τεκμήρια και αφορούν σε όσους είναι σε αναστολή. Οι κωδικοί αυτοί είναι προσυμπληρωμένοι και αν διαπιστώσετε λάθος θα πρέπει να απευθυνθείτε στο υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax