Απαλλαγές ενοικίων για τον Ιούνιο θα δουν οι επιχειρηματίες σε εστίαση, τουρισμό, του πολιτισμό, αθλητισμό, κέντρα διασκέδασης και μουσικές σκηνές.

Το ίδιο ισχύει και για τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, παιδότοπους και για κλειστούς επαγγελματίες με κρατική εντολή. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν από το κράτος στα τέλη Ιουλίου.

Ειδικότερα,  θα λάβουν 80% της απώλειας για φυσικά πρόσωπα και 60% για νομικά πρόσωπα.

Μείωση 40% στο ενοίκιο θα δουν όσοι εργάζονταν σε λιανεμπόριο και τυχερά παιχνίδια, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αναστολή και οι φοιτητές. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημίωση κατά 20%.

Σε ό, τι αφορά τον Ιούλιο, απαλλαγή ενοικίου θα δουν οι εργαζόμενοι των παρακάτω χώρων: πολιτισμός (σινεμά, θέατρα), αθλητισμός, πάρκα αναψυχής, διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, γυμναστήρια, επαγγελματίες και επχιειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή. Θα αποζημιωθούν τέλη Αυγούστου 80% οι ιδιοκτήτες και 60% οι εταιρίες.

Μείωση ενοικίου κατά 40% για την πρώτη κατοικία όσων είναι σε αναστολή και για τους φοιτητές, με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν το 20% του ενοικίου.

Πώς θα ρυθμιστούν τα χρέη της πανδημίας

Η ρύθμιση για τα «κορωνοχρέη» αφορά χρέη 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην εφορία, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα.

Η εξόφληση γίνεται έως 36 άτοκες δόσεις (3 έτη) ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5% (6 έτη). Η πληρωμή της πρώτης δόσης είναι τον Ιανουάριο του 2022 και για όσους έχασαν τις δόσεις υπάρχει αναβίωση 100 η 120 δόσεων.

Εντάσσονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εργαζόμενοι σε αναστολή ή στο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων με μειωμένα μισθώματα και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Τα χρέη που ρυθμίζονται αφορούν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές οφειλές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax