Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street έχασαν τα κέρδη που κατέγραψαν στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και ο φόβος για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας  επισκίασαν τα θετικά μακροοικονομικά νέα και τα ισχυρά εταιρικά κέρδη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,28% και έκλεισε στις 34.838, 16, ενώ ο S&P500 κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξης του 0,18% και έκλεισε στις 4.387,16 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο πράσινο, με ελαφρά άνοδο 0,06% στις 14.681,07 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δημοσιοποιήθηκαν τα στοχεία που αφορούν τη μεταποίηση στις ΗΠΑ, η οποία αν και αυξήθηκε τον Ιούλιο, ο ρυθμός της επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από την 20η Ιουλίου και η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 4%.

Με τα στοιχεία που αφορούν την μεταποιητική δραστηριότητα να είναι πιο ήπια από το αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τώρα στα στοιχεία του τομέα υπηρεσιών που θα δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη και στην μηνιαία έκθεση θέσεων εργασίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Όσον αφορά την εταιρική κερδοφορία μετά την μεικτή εικόνα που παρουσιάσαν οι  τεχνολογικοί κολοσσοί την περασμένη εβδομάδα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων από εταιρείες όπως οι Eli Lilly and Co, CVS Health Corp  και General Motors Co.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street