Όχι μόνο έχασαν τα σημαντικά πρωινά τους κέρδη οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αλλά πλέον κινούνται σε αρνητικά εδάφη, καθώς τα στοιχεία από τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τη σύσφιξη της πολιτικής της, ενώ ανησυχίες εγείρονται και από τους χειρισμούς της Κίνας απέναντι στον συστημικό κίνδυνο που ακούει στο όνομα Evergrande.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των ταξιδιών να σημειώνει άνοδο 1,4%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει πτώση 0,12% στις 7.018 μονάδες, ο DAX χάνει 0,49% στις 15.574 μονάδες και ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,21% στις 6.608 μονάδες.

Οι αγορές έδειξαν να προβληματίζονται από τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 3,0% τον Αύγουστο 2021, από 2,2% τον Ιούλιο, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν -0,2%.

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) παρείχε ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το ενδεχόμενο πίεσης του συστήματος, υπό τον φόβο κατάρρευσης του κολοσσού ακινήτων Evergrande.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες