Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας», το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου.

«Ο νόμος, πλέον, αποτελεί ένα πλέγμα διατάξεων που εφαρμόζουν στην πράξη την κοινωνική πολιτική. Με σύγχρονους όρους, δίνει λύσεις σε διαχρονικά κοινωνικά προβλήματα και ικανοποιεί δίκαια και πάγια αιτήματα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι βασικοί πυλώνες του νόμου είναι:

· Παιδική Προστασία και Εξάλειψη Παιδικής Κακοποίησης

· Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία

· Πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ» για βρεφονηπιακούς σταθμούς

· Αναδοχή – Υιοθεσία – Αποϊδρυματοποίηση

· Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά

· Ενίσχυση προσωπικού σε κλειστές δομές Ηλικιωμένων και ΑμεΑ

«Το κοινοβούλιο σήμερα καλείται να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας. Οι θεματικές του νομοσχεδίου δίνουν απαντήσεις σε θέματα κρίσιμα, σημαντικά για την κοινωνία και τους ανθρώπους της, και το κάνει με όρους του 21ου αιώνα. Πάνω σ’ αυτούς του άξονες κινηθήκαμε, μ’ αυτούς τους στόχους και μ’ αυτά τα εργαλεία νομοθετούμε. Πίστευα ότι δύσκολα κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για τις κοινωνικές υποθέσεις των πολιτών αυτής της χώρας θα διαφωνούσε με το παρόν σχέδιο νόμου. Έκανα λάθος! Η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνει ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Δεν διαφωνεί σε κάποιες διατάξεις, διαφωνεί επί της αρχής, διαφωνεί με τη φιλοσοφία και την ουσία του νομοσχεδίου. Αγνοεί το μείζον και ψάχνει για δήθεν ελλείψεις και λάθη για να δικαιολογήσει την αρνητική της ψήφο». Τις επισημάνσεις αυτές, έκανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, απευθυνόμενη στην Αξιωματική Αντιπολίτευση που καταψήφισε επί της αρχής το Νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας».

Σημειώνεται ότι κατά την ψηφοφορία, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, ενώ καταψήφισε τα άρθρα:

· 5 και 11 για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης,

· 14, 19 και 20 για το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ»,

· 26, 29 και 30 για την ενίσχυση του θεσμού της Αναδοχής,

· 36 και 39 για τη θέσπιση του Προσωπικού Βοηθού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας