Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple διερευνά πιθανές εναλλακτικές χρήσεις για τα AirPods σαν συσκευή υγείας. Ένα απλό παράδειγμα τέτοιου είδους χρήσης είναι να χρησιμοποιηθούν τα ακουστικά σαν βοηθήματα ακοής, αλλά θα μπορούσαν να μεταβληθούν και σε έναν αισθητήρα κίνησης θα διορθώνει τη στάση του σώματός μας.

Μία μελλοντική έκδοση των AirPods θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και ένα ενσωματωμένο θερμόμετρο, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν και έχει στην κατοχή της η WSJ.

Πάντως, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα εμπορικά μοντέλα το 2022, ενώ υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο αυτό να μην συμβεί ποτέ, αναφέρουν οι πηγές της αμερικανικής εφημερίδας. Σε κάθε περίπτωση η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Βέβαια, ακόμα και αν τελικά η Apple όντως ενσωματώσει τέτοιου είδους χαρακτηριστικά στα ασύρματα ακουστικά της θα είναι αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιηθούν εμπορικά σαν «ιατρικές συσκευές» αφού θα απαιτείται άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, τουλάχιστον για ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Ακόμα και αν υπάρξουν εγκρίσεις θα πάρει αρκετούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και τεχνικοί περιορισμοί στην όλη ιστορία. Αυτή τη στιγμή το μοντέλο AirPods Pro θεωρείται ότι προσφέρει όχι παραπάνω από 4,5 ώρες ακρόασης (με ενεργοποιημένη την λειτουργία ακύρωσης θορύβου) ή πάνω από 3,5 ώρες για τηλεφωνικές συνομιλίες. Αυτό ίσως δείχνει ότι τελικά η σημερινή διαμόρφωσή τους να μην ενδείκνυται για χρήση σαν ιατρική συσκευή που θα πρέπει κάποιος να έχει συνεχώς ενεργοποιημένη στα αυτιά του. Επιπλέον, τα ακουστικά θα πρέπει να είναι ακόμη πιο άνετα για χρήση επί μακρόν, αφού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σαν βοηθήματα ακοής.

Είναι αυτοί οι παράγοντες αποθαρρυντικοί για την Apple; Η αλήθεια είναι πως όχι. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η προϊστορία με το Apple Watch, το οποίο με τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά υγείας κατάφερε να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό, πολύ πέρα από τον πυρήνα των πελατών της Apple.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn – Τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα
Διεθνή |

Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn: Τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Η Foxconn παρουσίασε τρία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε μία κίνηση που ενδεχομένως σηματοδοτεί την διαφοροποίηση της εταιρείας από την κύρια ενασχόλησή της, τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Η Microsoft στα βήματα της Apple – Σχεδιάζει δικό της μικροτσίπ
Τεχνολογία |

Η Microsoft στα βήματα της Apple: Σχεδιάζει δικό της μικροτσίπ

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, δημοσίευμα του Bloomberg αποκάλυπτε ότι η Microsoft εργάζεται στην ανάπτυξη των δικών της επεξεργαστών, τόσο για να καλύψει τις ανάγκες των server της όσο και για τις φορητές συσκευές Surface.